Annonce:
Annonce:

Omar sultestrejker på 8. døgn: Bliver ved til jeg dør

En syrisk familiefar sultestrejker foran Udlændingestyrelsen i København for at få sin familie til Danmark. Hør Omars historie i TV-klippet nedenfor

Annonce:
Følg Politik

- Jeg giver ikke op. Om så jeg skal dø af sult.

35-årige Omar Martini sultestrejker på 8. døgn i protest mod, at Udlændingestyrelsen efter syv måneder stadig ikke har afgjort hans ansøgning om familiesammenføring.

Han har derfor sat sig foran Udlændingestyrelsen i København med sovepose og tæpper i håbet om at få sin kone og to børn væk fra krigen i Syrien.

Sagen udskudt
Omar flygtede til Danmark fra Syrien for over et år siden og fik tildelt ophold samme år. Han havde på daværende tidspunkt ikke mulighed for at tage sin familie med, da turen var for farlig:

- Da jeg kom til Danmark, sagde de, at min sag om familiesammenføring ville vare mellem tre til fire måneder. Nu er der gået syv måneder, og jeg har stadig intet hørt, fortæller han.

Annonce:

Ekstra Bladet har kontaktet Udlændingestyrelsen, som meddeler, at de ikke kan kommentere på Omars specifikke sag.

De oplyser dog, at de arbejder på at forkorte ventetiden på de tre til fire måneder, som er den tid, sagerne står i kø, inden de bliver screenet for første gang.

Børn på fem og otte år
Omar og hans kone har sammen to drenge på fem og otte år. De savner deres far, og forstår ikke, hvorfor han er rejst væk fra familien:

- De siger til min kone, at de lover at opføre sig pænt, hvis far kommer hjem igen, fortæller Omar.

Han har dagligt kontakt til familien via Facebook og telefon, men han frygter for deres liv, hvis sagen bliver forlænget:

- Jeg er ved at blive skør af at vente. Jeg kan ikke holde det ud længere, fortæller han.

Omar Martini har efter interviewet kontaktet Ekstra Bladet for at informere om, at han har fået et nyt brev fra Udlændingestyrelsen. I brevet står der, at sagen er blevet udskudt med yderligere fem måneder.

Annonce:

Se hvordan Omar bor med sovepose og tæpper i TV-klippet foroven

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: