Annonce:
Annonce:

Ombudsmand lukker lejligheds-sag - men langer ud efter sprogbrug

Ombudsmanden mener ikke borgmester var inhabil, men langer ud efter 'intern sprogbrug'

Ekstra Bladet har konfronteret Simon Aggesen med, hvordan han fandt boligen. Foto/video: Philip Davali, Linda Kastrup, Emma Svendsen
Annonce:
Følg Politik

Folketingets Ombudsmand lukker en sag om mulig inhabilitet i sagen om Frederiksberg-borgmester Simon Aggesens (K) billige boligkøb.

Det skriver ombudsmanden i en pressemeddelelse torsdag.

'Jeg har på baggrund af de oplysninger, som jeg har modtaget fra Frederiksberg Kommune, ikke grund til at tro, at der er sket overtrædelse af regler om inhabilitet i forbindelse med behandlingen af sagen om tilladelse til at opdele den nuværende borgmesters lejlighed,' skriver ombudsmand Niels Fenger i et afsluttende brev om sagen.

Ekstra Bladet har afsløret, hvordan Aggesen i 2016 købte en enorm lejlighed på 460 kvadratmeter fordelt på 12 værelser på Frederiksberg. Købsprisen lød på 9,5 millioner kroner, hvilket var betydeligt under prisniveauet i området på det tidspunkt.

Efterfølgende fik han lejligheden delt op, og de to lejligheder blev solgt videre for samlet over 25 millioner kroner.

Annonce:

I slutningen af september gik Folketingets Ombudsmand ind i sagen, efter at Ekstra Bladet har afsløret de store formuer, som borgmesteren har fået ud af sine bolighandler.

Simon Aggesen betalte Marcel de Sade ud af herskabslejlighed.

Ekstra Bladet har blandt andet fortalt, at Simon Aggesen tidligere har været med til at opdele andre lejligheder i ejendommen som rådmand og derfor har haft indflydelse på præcedens i den godkendelsesproces, der skulle til, for at han kunne opdele lejligheden.

Det var han, før han i marts 2019 blev udnævnt som borgmester.

Torsdag har Niels Fenger givet Frederiksberg Kommune besked om, at han ikke gør mere i sagen.

Lukningen af sagen kommer, efter at kommunen i slutningen af oktober og i midten af november sendte en udtalelse, kommunens interne korrespondance samt en redegørelse for sagen.

'Kommunen har i den forbindelse oplyst, at den nuværende borgmester ikke deltog i eller på anden måde havde en rolle i forhold til kommunens sagsbehandling af den pågældende sag,' skriver ombudsmanden i et afsluttende brev i sagen.

Annonce:

Frederiksberg Kommune vurderer ikke selv, at der har været problemer med inhabilitet for den nuværende borgmester. Aggesen var ikke 'på det relevante tidspunkt medlem af det udvalg, som behandlede ansøgninger om tilladelse til opdeling af boliger', har kommunen oplyst til ombudsmanden.

Intern mail: Borgmesters sag skulle 'undercover'-vurderes

Nøgtern sprogbrug, tak
Ombudsmanden langer dog ud efter den joviale sprogbrug, som Frederiksberg Kommune har brugt i deres interne behandling af sagen.

Her fremgik det bl.a., at der skulle laves en 'undercover'-vurdering af Simon Aggesens boligopdelingssag, da han og konen indvendte, at de ikke ville betale for oprettelsen af parkeringsplads.

'Jeg har dog noteret mig, at kommunen i besvarelsen af spørgsmål nr. 16 fra magistraten har anført, at vigtigheden af at anvende nøgtern sprogbrug også i forbindelse med intern korrespondance vil blive præciseret i organisationen. Og jeg kan helt generelt og mere overordnet tilslutte mig det synspunkt, at en forvaltningsmyndighed bør anvende en passende sprogbrug, der begrænser risikoen for misforståelser vedrørende forvaltningens dispositioner,' skriver Ombudsmanden i brevet til Frederiksberg Kommune.

Annonce:

'Undercover'-vurdering: Den går ikke

Joachim B: Simon Aggesens bolig-kup er hyklerisk. Video/redigering: Ritzau Scanpix/Emma Svendsen/Signe Skov

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: