Omstridt Alternativet-kandidat giver op: Jeg har vildledt

Mohammad Sabah Ahmad dropper at stille op som folketingskandidat på grund af vildledning

I marts talte Ekstra Bladet med Mohammad Sabah Ahmad om TV 2's dokumentar-programmer om forholdene i en række danske moskeer

En af de mest omtalte politikere de seneste par dage opgiver nu at stille op til Folketinget.

Den 25-årige Mohammad Sabah Ahmad vil ikke stille op, når Alternativet i Østjylland senere på foråret skal finde kandidater til næste Folketingsvalg. Det sker ifølge ham selv, fordi han har givet urigtige oplysninger til partiet og pressen.

- Jeg tog fejl, fordi jeg skrev, at jeg var 19 år, da jeg indtelefonerede bombetruslen. Det passer ikke, og jeg tror, at jeg nu vil blive udlagt til at have løjet, skriver Mohammad Sabah Ahmad på Facebook.

I stedet var Mohammad Sabah Ahmad angiveligt 22 år, da han og to andre indtelefonerede en bombetrussel for at slippe for en eksamen.

- Faktum er så også, at jeg – uden, at det var min hensigt – har vildledt Alternativets medlemmer i Østjyllands Storkreds, Alternativet og alle jer andre. Og det har jeg det langt værre med end, hvordan det her vil blive udlagt af alle mulige, fordi jeg aldrig har ønsket at skade Alternativet.

- Så det tager jeg nu konsekvensen af og trækker mig fra at ville stille op som folketingskandidat for Alternativet.

Dansk politik Alternativet trækker opstilling af omstridt kandidat tilbage

Ekstra Bladet har de seneste dage skrevet en række artikler om Mohammad Sabah Ahmad, fordi han tidligere har været talsmand for den omstridte Grimhøjmoské, kommet med flere kontroversielle udtalelser og som sagt truet med en bombe.

Alternativet trak tidligere selve opstillingen af den omstridte folketingskandidat Mohammad Sabah Ahmad tilbage, fordi han kun havde været medlem af Alternativet i to uger.

Landsvedtægterne kræver imidlertid, at en kandidat skal have været medlem i mindst tre måneder, før man kan blive opstillet. Storkredsen vil nu indkalde til et nyt opstillingsmøde.

(POLFOTO) Dansk politik Alternativets nye kandidat: Jeg går ikke ind for stening

Ekstra Bladet afslørede tidligere, at opstillingen af Sabah på storkredsens generalforsamling i søndags er sket i strid med partiets egne landsvedtægter.

Partiets storkredsformand og pressechef afviste imidlertid, at opstillingen var sket på et forkert grundlag og hævdede, at lokale vedtægter i Alternativet trumfer nationale vedtægter.

Mohammad Sabah Ahmad. (Foto: Katinka Hustad) Dansk politik Omstridt Alternativet-kandidat: Opstillet i strid med partiregler

Senere kom strokredsformand Birgit Hageneier dog frem til en anden konklusion:

- Vi beklager den uheldige situation over for alle kandidaterne og medlemmer. Jeg ville ønske, vi havde haft bedre styr på vedtægterne, men vi handlede i god tro. Nu glæder vi os til at holde et nyt opstillingsmøde, hvor vi kan vælge eller genvælge nogle seje kandidater, der vil kæmpe for en seriøs bæredygtig omstilling af Danmark. Vi glæder os til at se jer til det kommende opstillingsmøde i Østjyllands Storkreds.

- Vi giver økologiske kvajebajer og citronmåner til alle jer, der forhåbentlig dukker op igen, siger Birgit Hageneier fra Alternativet i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at der udover Mohammad Sabah Ahmad også er en anden kandidat, hvis kandidatur er blevet annuleret.

Dansk politik Alternativet: Unuanceret kritik af ex-Grimhøj-kandidat

Kontroversiel kandidat
Opstillingen af Mohammad Sabah Ahmad er de seneste dage blevet heftigt debatteret, efter der opstod tvivl om, hvorvidt han havde forståelse for steningsbegrebet i Islam. Den østjyske politiker har også tidligere været talsmand for den kontroversielle Grimhøj-moske i en kort periode.

Dansk politik BLÅ BOG: Ahmad - Alternativets alternative kandidat

Partiets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist siger i pressemeddelelsen, at han er ked af reaktionen på opstillingen af Mohammad Sabah Ahmad.

- Automatreaktion på Mohammads kandidatur har været forudsigelig og er i min optik en klar udstilling af, at mange åbenbart ikke er klar til at lade handling følge ord, når de siger, at antiradikalisering er vigtig at imødegå. Vi har her en ung mand, der ganske vist har en blakket fortid, men tager kontant afstand fra den og konsekvent har talt imod radikalisering, arrangeret demonstration imod Islamisk Stat, stemt dørklokker i Gellerup for at opfordre til demokratisk deltagelse, og så falder flere politikere herunder en minister over ham. Det, synes jeg godt nok, er ærgerligt, siger han og fortsætter:

- Det er fuldstændig afgørende for vores demokrati, at vi inkluderer og ikke ekskluderer, og det gælder selvfølgelig også vores muslimske mindretal. At inkludere frem for at ekskludere er en afgørende forudsætning for, at vi netop får bygget den bro, som vi taler så meget om i disse dage. I Alternativet vil vi i hvert fald gerne inkludere det muslimske mindretal i de demokratiske processer, og jeg glæder mig derfor til at fortsætte diskussionen, hvis Mohammad Sabah Ahmed bliver valgt, når Østjyllands Storkreds igen holder valg, siger Rasmus Nordqvist.

146 kommentarer
Vis kommentarer