Omstridt forbud vedtaget i Folketinget

Et flertal i Folketinget har vedtaget et tildækningsforbud, som reelt er et forbud mod at bære niqab eller burka

Tildækningsforbudet er en realitet. Men hvor stort et problem er burkaer og niqabber egentlig? Debattør Özlem Cekic og Ekstra Bladets opinionsredaktør, Mads Kastrup, diskuterer det her. (Producer: Martin Lorentsen)

Mette Gjerskov og Liberal Alliances folketingsmedlemmer, undtagen Henrik Dahl, stemte imod tildækningsforbud.

Et flertal i Folketinget har torsdag vedtaget et tildækningsforbud, som reelt er et forbud mod at bære niqab eller burka.

Flere niqabklædte kvinder var mødt op i Folketingssalen for at følge vedtagelsen af tildækningsforbudet (Fotograf: Per Rasmussen)

Liberal Alliances folketingsmedlemmer stemte alle imod, undtagen Henrik Dahl. Mette Gjerskov stemte imod som den eneste fra Socialdemokratiet.

75 stemte for, og 30 stemte imod i det, der kaldes en clearingaftale.

Det er en aftale mellem partigrupperne, som gør det muligt for medlemmer at være fraværende fra afstemninger, uden at det får konsekvenser.

Niqab: Tørklæde der kun viser øjnene. Der er to typer niqab.

En halv niqab lader ud over øjnene et stykke af panden være udækket.

En fuld niqab dækker hele ansigtet med undtagelse af øjnene. Den består typisk af et bånd, der bindes rundt om panden, samt et længere stykke stof, der dækker ansigt og hår, så kun en sprække til øjnene er fri.

Burka: En ikkegennemsigtig altdækkende beklædningsgenstand båret af mange muslimske kvinder, hovedsageligt i Afghanistan. Den er en slags udvidet niqab, der ligeledes dækker øjnene, typisk med et lille netgardin.

Kilde: Religion.dk

462 kommentarer
Vis kommentarer