Omstridt landbrugslobby ansætter Holst-spindoktor

Hans ansættelse i Forsvarsministeriet spolerede Carl Holsts politiske drømme - nu skal han rådgive bønder

Nu er der igen bud efter Christian Ingemans færdigheder som spindoktor. Foto: JyskeVestkysten
Nu er der igen bud efter Christian Ingemans færdigheder som spindoktor. Foto: JyskeVestkysten

Tidligere forsvarsminister Carl Holsts omstridte spindoktor har fået nyt job hos den ligeledes omstridte interesseorganisation, Bæredygtigt Landbrug.

Her skal han blandt andet give presse-rådgivning til landbrugslobbyisterne, som under den nye regering er kommet helt ind i Miljø- og Fødevareministeriets maskinrum.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Den journalist-uddannede Christian Ingemann Nielsen nåede at være spindoktor for Holst i 39 omtumlede dage. De skiftende forklaringer på Ingemanns tidligere ansættelse som personlig assistent i Region Syddanmark var med til at koste Carl Holst jobbet som forsvarsminister.

Holst og Løkke i kærlig omfavnelse. Holst brev direkte Venstre-formanden, at Christian Ingemann havde været hans personlige assistent. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Dansk politik Holst i ny løgn: Afsløret af internt brev til Løkke

Det er den kontroversielle interesseorganisation, Bæredygtigt Landbrug, som frem til 1. juli har ansat Ingemann i et midlertidigt job netop hvor, hans løn fratrædelsesperioden slipper op.

- Jeg har været i kontakt med Bæredygtigt Landbrug siden begyndelsen af marts og begyndte 1. april, fortæller Christian Ingemann Nielsen til Fyens Stiftstidende.

- Jeg skal lave almindeligt journalistisk arbejde, lave Facebook-opdateringer, skrive pressemeddelselser, opdatere hjemmesiden og give presserådgivning, siger den forhenværende spindoktor.

Carl Holst (foto René Schütze) Dansk politik Holst og spindoktoren forgyldes

Misbrugt i valgkamp
Der er blevet rejst massivt kritik af, at Christian Ingemann Nielsen som ansat i Region Syddanmark i vid udstrækning - og tilsyneladende stik imod loven - hjalp Carl Holst med dennes private valgkamp til Folketinget i foråret 2015. En sag, som Sydøstjyllands Politi er i færd med at undersøge.

Efterfølgende ansatte Carl Holst Ingemann Nielsen i stillingen som spindoktor, da Holst blev en del af Lars Løkke Rasmussens V-regering som forsvarsminister. En stilling Holst trak sig fra den 29. september sidste år efter en lang række sager, hvor netop Holsts mulige misbrug af Ingemann Nielsen i valgkampen stod som den helt centrale.

Går til kanten
Bæredygtigt Landbrug, der er kendt for at gå til kanten i organisationens kamp for gunstigere vilkår for landbruget, kom for alvor i vælten, da det viste sig, at store dele af Miljø- og Fødevareministeriets kommissorium til en arbejdsgruppe om nye retningslinjer for vedligehold af vandløb var kopieret fra et udkast forfattet af netop Bæredygtigt Landbrug. En sag der afslørede, hvor stor indflydelse organisationen har på den førte landbrugs- og miljøpolitik herhjemme.

Dansk politik Eva Kjer skal forklare studehandel med landbrugslobby

Christian Ingemann Nielsen fortæller, at Bæredygtigt Landbrugs holdninger flugter 'godt med mine egne holdninger'.

- Det danske erhvervsliv bør ikke pålægges restriktioner, skatter og afgifter, som konkurrenterne i udlandet ikke er pålagt, siger Christian Ingemann Nielsen til Fyens Stiftstidende.

(POLFOTO) Dansk politik Bæredygtigt Landbrug om Eva Kjers afgang: - Det er justitsmord!

15 kommentarer
Vis kommentarer