Opgiver asylaftale: Flygtningelandsbyer udskydes

Asylregler strammes - men flygtninge får stadig retskrav på bolig i kommunerne

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

De blå partier og Socialdemokraterne er enige om en række udlændingestramninger, som nu skal vedtages enkeltvis i Folketinget, men det er ikke lykkedes at blive enige om en samlet asylpakke.

Blandt andet skal flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus vente tre år på familiesammenføring.

Samtidig får myndighederne lov til at tage værdigenstande fra asylansøgere, så de kan betale for deres ophold i asylcentrene. Reglerne for opholdstilladelse strammes også.

Foto: Jens Dresling Dansk politik Ingen samlet asylaftale: Flygtningebyer udskydes

Til gengæld bliver Socialdemokraterne og Dansk Folkepartis forslag om flygtningelandsbyer udskudt. Det oplyser udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg efter et møde mandag formiddag i Finansministeriet.

- Det er en række opstramninger, som gør, at vi fører den suverænt strammeste asylpolitik sammenlignet med landene omkring os, siger Inger Støjberg

Med udskydelsen bliver der ikke ændret på flygtningenes retskrav på boliger i kommunerne. Dermed risikerer danske statsborgere stadig at komme bag i boligkøen.

- Vi har markeret over for regeringen, at vi ønsker statslige barakbyer, så integrationen ikke sættes i gang ude i kommunerne, siger Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup efter at forhandlingerne om en ny samlet asylpakke er brudt sammen.

188 kommentarer
Vis kommentarer