Opgør slået ned: Venstre-top freder Alexandras apanage

Venstre-folkene, der vil sløjfe Alexandras apanage, får ingen opbakning fra parti-toppen

Grevinde Alexandra (foto: Jonas Olufson)
Grevinde Alexandra (foto: Jonas Olufson)

Venstres folketingsmedlemmer Jakob Engel-Schmidt og Jan E. Jørgensen får ingen opbakning fra deres parti-top til ønsket om at sløjfe grevinde Alexandras apanage.

Partiets politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, slår således fast, at Venstre ikke vil pille ved apanagen - også kaldt årpenge.

'Venstre har ingen aktuelle planer om at ændre på reglerne for eller fordelingen af årpenge,' skriver Jakob Ellemann-Jensen i en sms til Ekstra Bladet.

Det er Venstres ligestillingsordfører, Jakob Engel-Schmidt, som har åbnet opgøret med Alexandras apanage på 2,3 millioner kroner årligt.

- Vi er vel i en situation, hvor vi er nødt til at kigge på det. Det kan ikke være rigtig, at man tjener 2,3 millioner kroner på at lave ingenting, har Jakob Engel-Schmidt sagt i programmet 'Annejagt' på Radio24syv.

- Stod det til mig, blev den sløjfet ved næste finanslov, konstaterede Venstre-manden.

Grevinde Alexandras apanage er igen til debat (foto: Jonas Ulufson) Dansk politik Venstres ligestillingsordfører: Tag apanagen fra Alexandra

Disse udtalelser fik Jan E. Jørgensen til taster på Twitter, hvor han erklærede sig helt enig med Engel-Schmidt.

– Når prinserne bliver store, så er det godt nok svært at argumentere for, at hun stadig skal have apanage – især i den størrelsesorden, har Jan E. Jørgensen uddybet over for Ekstra Bladet.

(Foto: Jonas Olufson/Anita Graversen) Dansk politik Apanage-opgør: Ny Venstre-mand vil fjerne Alexandras støtte

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, ønsker ikke at knytte en kommentar til udtalelserne fra sine to partifæller:

'Jeg forelægger Venstres holdning. Jeg kan ikke forholde mig til alle medlemmers personlige holdninger på enkeltsager', skriver han i en sms.

144 kommentarer
Vis kommentarer