Orkestrets talskvinde efter lukning: Vi er i chok

Musikerne i DR's Underholdningsorkester er i sorg, efter at orkestrets redning endeligt er lagt i graven

Tirsdagens endelige dødsstød til DR's Underholdningsorkester er et hårdt slag for orkestrets musikere, der til det allersidste håbede på, at Underholdningsorkestret ville overleve.

Det siger talskvinde for DR's Underholdningsorkester, Mette Bugge Madsen, i en mail til Ritzau.

- Vi er naturligvis rigtig kede af det og chokerede over, at Marianne Jelved i dag har besluttet at lukke DR Underholdningsorkestret. Vi håbede, at et politisk flertal for at bevare orkesteret ville gøre det muligt at finde en løsning, siger hun.

Tirsdag oplyste kulturminister Marianne Jelved (R), at DR Underholdningsorkestret ikke bliver skrevet ind i en ny public service-kontrakt. Det betyder de facto, at orkestret lukker til nytår.

Med beslutningen går kulturministeren imod ønskerne fra et flertal bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, De Konservative og et færøsk mandat, der ønskede at bevare orkestret.

Selv om DR Underholdningsorkestret efter 75 år nu skal lukkes, håber musikerne stadig på en feberredning.

- Vi håber da stadig, at Underholdningsorkestret kan reddes, men det ser unægtelig sort ud oven på ministerens beslutning, siger Mette Bugge Madsen.

- Vi vil gerne takke for den enorme opbakning, vi har mødt alle steder fra gennem hele processen.

- Det har i hvert fald for os understreget, at vores musik har nået - og rørt - mange mennesker, og at det er et tab for danskerne og dansk kulturliv, at kulturministeren har besluttet at lukke Underholdningsorkestret, siger hun.

DR skal over de næste fire år spare 75 millioner kroner årligt som følge af medieforliget. Det har været op til DR selv at pege på, hvor der kan skæres. Her har DR vurderet, at Underholdningsorkestret godt kan nedlægges.

0 kommentarer
Vis kommentarer