Danmark og Polen er blevet enige om, hvor den formelle grænse mellem de to lande skal trækkes i havet syd for Bornholm.
Hidtil har der været et 3600 kvadratkilometer stort havområde, som både Danmark og Polen har ment at have råderet over.
Forhandlingerne mellem landene begyndte i 1970'erne.
- Jeg er meget glad for, at vi nu endelig har en aftalt grænse med Polen. Aftalen er et historisk skridt, der vil skabe klarhed i området til gavn for begge parter.
- Jeg ser frem til at underskrive traktaten i den nærmeste fremtid, siger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) i en pressemeddelelse.
Balladen har vedrørt bestemmelserne i FN's Havretskonvention, der fastslår, at alle kyststater har ret til en såkaldt eksklusiv økonomisk zone på op til 200 sømil fra kysten.
I denne zone har landene førsteret til ressourcer som eksempelvis olie, gas og fiskeri.
Polens udenrigsminister, Jacek Czaputowicz, udtrykker også glæde over aftalen.
- Til min store tilfredshed er vi meget tæt på at afslutte en mere end 40 år lang tvist.
- Den rimelige aftale vil bidrage til at styrke det bilaterale forhold og samarbejdet mellem vores lande og vil skabe juridisk klarhed i Østersøregionen, siger han.
Aftalen gavner også projektet omkring Baltic Pipe, som er en ny gasrørledning. Den skal forbinde Danmark og Polen med de norske gasfelter i Nordsøen.
Polen får til opgave at føre rørene til vands, mens Danmark står for arbejdet, når gasrørene kryber på land på Fyn og i Jylland.
Havgrænsen mod Polen er den sidste, der manglede at blive lagt fast i Danmarks østlige egne. Aftaler med Sverige og Tyskland faldt på plads i 1980'erne.
'Hovedløst kyllinge-monster' svømmer rundt ved Sydpolen