OVERBLIK: Det skete på valgkampens dag 19

Både S og R kom med udspil, mens Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen bragte trepartsforhandlinger på banen.

Her er et overblik over de vigtigste historier fra valgkampens 19. dag:

* Socialdemokraterne fremlægger sin 2025-udspil:

De offentlige udgifter skal stige 0,6 procent frem til 2025, lyder det fra Socialdemokraterne i en ny plan for, hvordan dansk økonomi skal udvikle sig frem til 2025. Det er nok til at udvikle velfærdssamfundet, siger Helle Thorning-Schmidt.

* De Radikale fremlægger også sin 2025-plan:

De Radikale vil sikre at skatten sænkes for alle danskere i arbejde. Men samtidig vil partiet ophæve skattestoppet på ejendomsværdiskatten og lade alle boligskatterne følge lønudviklingen efter 2020.

* Lars Løkke Rasmussen indkalder til trepartsforhandlinger:

Der indkaldes til trepartsforhandlinger mellem arbejdsgiverne, lønmodtagerne og regeringen, hvis Lars Løkke Rasmussen (V) vælges som statsminister. Der skal være fokus på, at flere skal i arbejde i stedet for at være på passiv forsørgelse, der skal skabes mere vækst, flere skal have den rigtige uddannelse og fremtidens pensioner skal sikres.

* Thorning svarer Løkke igen i udlændingedebat:

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) understreger, at hun ikke mener, at Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen kan bruge De Radikale som undskyldning for ikke at ville indgå et bredt kompromis på udlændingeområdet sammen med Socialdemokraterne.

- Vi har lavet mange brede aftaler hen over midten i næsten fire år, så Løkke behøver ikke bekymre sig om De Radikale, siger statsministeren.

* Konservative vil sætte skatter og afgifter ned:

Offentligt bureaukrati skal slankes, mens skatten skal sænkes, mener De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen. Han bliver harm, når den politiske debat i valgkampen handler mere om at fordele goder til folk uden arbejde end at respektere hårdtarbejdende, lavtlønnede danskere.

15 kommentarer
Vis kommentarer