Annonce:
Annonce:

OVERBLIK: Regeringens oplæg til topartsforhandlinger

Topartsforhandlingerne skal give kommunerne de nødvendige rammer til at løfte integrationsopgaven

Annonce:
Følg Politik

Regeringen indleder torsdag topartsforhandlinger med Kommunernes Landsforening for at styrke integrationsindsatsen. Her er regeringens oplæg til drøftelserne:

* Fleksible rammer

Mulighed for at målrette tilbuddet om helbredsvurderinger og større frihed for tilrettelæggelse af sprogindsatsen. Eksempelvis hæve klasseloftet i modtageklasser eller justere kravet til, hvor mange klassetrin en modtageklasse kan spænde over.

Større fleksibilitet i boligplaceringen, så man letter kommunernes opgave med at finde boliger til flygtninge. Både gennem lempelser og nye tiltag.

* Tidlig indsats

Målrettet anvendelse af ventetiden mellem asylsystem og en ny hverdag i kommunerne. Styrket fokus på intensiv danskundervisning i overgangsfasen.

Nyankomne skal have en klar forståelse for, hvilke forventninger der stilles til dem som borgere i Danmark, herunder viden om rettigheder, demokratiske principper og ligestilling.

Annonce:

* Nyt integrationsprogram

Det treårige integrationsprogram afkortes til et år med fokus på job og virksomhedsrettet indsats. Regeringen foreslår at afskaffe det nuværende krav om 37 timers aktivering om ugen. Flygtninge skal i stedet ud i en virksomhed senest efter to uger i mindst 15 timer om ugen.

Nyankomne mødes med en forventning om, at alle kan og skal arbejde fra start.

* Danskundervisning

Danskundervisningen skal ikke stå i vejen for den virksomhedsrettede indsats, men tilpasses derefter. Den skal i større omfang afholdes i tilknytning til arbejdspladsen, så sproget kan blive anvendt i praksis.

Antallet af timer på holdbaseret undervisning nedbringes og erstattes med øget anvendelse af sprogpraktik og ved brug af sprogmentorer.

Finansieringen af danskuddannelse til voksne skal i højere grad tilskynde, at kursisterne gennemfører undervisningen og består en afsluttende danskprøve.

* Fokus på kompetencer

Annonce:

For de flygtninge, der har en relevant uddannelse eller erhvervserfaring, skal baggrunden i højere grad indgå i afgørelsen om placering i de enkelte kommuner. Flygtninge, der får arbejde i en anden kommune, skal kunne flytte, hvis det er nødvendigt.

* Bonus til kommuner, der får flygtninge i job

Regeringen vil forhøje det resultattilskud, som udløses, når en kommune får en flygtning i job eller uddannelse, med cirka 25.000 kroner de første tre år. Derudover forlænges perioden med resultattilskuddet fra tre til fem år.

Kilder: 'En styrket integrationsindsats - oplæg til drøftelser med KL'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: