Overdynget med 'tomater': - Påvirker mig ikke

Kommentarsporene på Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahls, Facebook-profil er under angreb

Kristian Thulesen Dahl bliver overdynget med virtuelle tomater, efter Radio24syv er lukket. Kom med til de sidste minutter af radioens levetid. Video: Anthon Unger.
Følg Politik

Er man en af Kristian Thulesen Dahls 72.000 følgere på Facebook, har man måske bemærket, hvordan profilen de seneste dage er druknet i tomat-emojis.

Ifølge Dansk Folkepartis formand selv startede trenden torsdag, da han i forbindelse med Radio24syvs lukning delte et opslag på det sociale medie.

- Jeg vidste godt, det ville afstedkomme en kraftig reaktion. Særligt, når man lægger noget op, der ikke bare pleaser folk, siger han til Ekstra Bladet.

At kaste tomater efter magthaverne har altid været en måde for den almene borger at vise sin utilfredshed på, men i dette tilfælde har Radio24syv-personligheden Kirsten Birgit sandsynligvis en finger med i spillet. I programmet Den Korte Radioavis er begrebet 'skrivebordstomat' nemlig blevet brugt om inkompetente beslutningstagere.

Beder selv om det
Lørdag var Thulesen Dahl selv ude med et nyt opslag på Facebook, hvor han kommenterede internet-drilleriet med et glimt i øjet.

- Jeg har fuld respekt for, at folk mener, hvad de mener, men jeg ved også, at der vil være en karakter af iscenesættelse over tingene, når de kommer til udtryk på Facebook. Det påvirker mig ikke til at ændre holdning, siger Thulesen Dahl.

- Så du bliver slet ikke påvirket af den larm, det skaber?

- Nej, det gør jeg ikke, for jeg ved, at det er Facebooks natur. Jeg beder også selv om en reaktion, med det opslag jeg lagde op, selvom jeg ikke gjorde det for at provokere. Der har været rigtig meget snak om 24syv, men ikke ret meget snak om den nye spiller i mediebilledet. Det ville jeg gerne gøre opmærksom på.

Rigtige tomater
Selv peger han på, at tomaterne både kommer fra privat og organiseret hånd.

- Der er nogle grupper, der har til hensigt at skabe så meget larm som muligt. Heriblandt en troldehær der forsøger at give tingene en større fylde, end det måske beretter til, lyder det.

- Er du glad for, at det trods alt er virtuelle tomater og ikke rigtige?

- Ja, selvfølgelig. Sociale medier er også til, for at man kan ytre sig på den her måde. Det er et sted, hvor folk kan få noget ud af kroppen. Derfor kan der måske også komme noget godt ud af det.

Radio24syv er fortid: Nægter at ændre afgørelse

Gakgak i æteren med 24syv - seks ting vi vil huske

Kirsten Birgit

Den æterbårne bryskhed, Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, og hendes håbløse, konfliktsky mellemleder-vatarm, Rasmus Bruun, har gennem de sidste fem år cementeret Radio24Syv og i særdeleshed Den Korte Radioavis som dansk satires flagskib. Ofte med endog meget kontroversielle og udskældte metoder. Som da de ringede til folketingsmedlem Pia Adelsteen og i en aprilsnar sagde, at en medarbejder i værtshuset Aporta i Mariager var død af en lastbilpåkørsel, som ville være undgået med den ringvej, som Adelsteens mand, trafikordfører og Aporta-medejer Kim Christiansen (DF), ville have bygget.

Kaninen Allan

Modelfoto (dette er ikke kaninen Allan)
Modelfoto (dette er ikke kaninen Allan)

Da Radio24Syv i Pinsen 2015 havde dyrevelfærd på dagsordenen, skete der ting og sager. For at illustrere, at danskerne går mest op i den slags, tog værterne en ni uger gammel kaninunge ved navn Allan med i studiet. Efter lang tids diskussion og tilløb i studiet endte vært Asger Juhl med at dræbe kaninen med en cykelpumpe af metal. Det udløste en større shitstorm fra bl.a. Linse Kessler.

Ville udstille Dan Park


I 2014 forsøgte 24syv at få udstillet billeder og tegninger af den i Sverige fængslede islam-kritiker Dan Park. Kanalen ville teste ytringsfriheden i kølvandet på Muhammedkrisen. Planerne endte dog med at blive skrinlagt.

På MDMA i radioen

Den stedse skandaliserede journalist René Fredensborg havde et af sine højdepunkter, da han under en nytårsudsendelse sendte påvirket af MDMA. Det skabte en større debat om både stoffet og om Radio24Syv.

Da Fredensborg efterfølgende forsøgte at få smuglet hash og MDMA med til Folkemødet på Bornholm i en bil, som kolleger skulle køre, endte det med en fyreseddel fra kanalen. Fredensborg gjorde dog comeback - bl.a. ved flere optrædener i Den Korte Radioavis

Rossen-ballonen


Da Den Korte Radioavis i 2019 ville sætte fokus på det, de udråbte som landets skyggestatsminister, stabchef under Mette Frederiksen Martin Rossen, kopierede de den efterhånden verdenskendte baby-Trump-ballon.

Rossen-ballonen - med stabschefen karikeret i SM-outfit og med det, der blev betegnet som en crackpibe i hånden - fik bl.a. lov at svæve få meter over den socialdemokratiske kongres i Aalborg i september.

Ghita-vanvid

Det stak helt af, da ellers venlige Iben Maria Zeuthen skulle interviewe hele Danmarks diva, Ghita Nørby. I en lang radiodokumentar svinede den 82-årige skuespiller Zeuthen for hendes evner som journalist og interviewer:

'Du er så dum. Du har ikke lov til at være det. Det har du altså ikke. Du må ikke være så åndssvag', lød det undervejs i et af utallige ætsende udfald fra Ghita.

Og på et andet tidspunkt:

'Jeg har næsten aldrig set noget så åndssvagt, som dig og dine ørebasser og den der mikrofon, som du nu sidder og allerede har ondt i armen af. Det er det mest dumme, jeg nogensinde har set, og det gør hvert fald, at du aldrig får noget fornuftigt ud af mig.'

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+