Overhaler Henrik: Mere magt til Mary

Kronprinsesse Mary er udnævnt til rigsforstander

Mary og Frederik forlader Christiansborg efter udnævnelsen. Video: Ekstra Bladet.

Kronprinsesse Mary er blevet udnævnt til rigsforstander. Dermed kan hun varetage dronningens forpligtelser som statsoverhoved, hvis Margrethe eksempelvis er bortrejst.

Samtidig betyder udnævnelsen, at Mary får tildelt en titel, som prins Henrik aldrig formåede at opnå.

Hoffet skriver i en pressemeddelelse.

'Hendes Majestæt Dronningen har på dagens statsråd fået tilslutning til, at Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen fra i dag at regne kan indsættes som rigsforstander.

Foto: Philip Duvali
Foto: Philip Duvali
 

Under statsrådet underskrev Kronprinsessen således i overværelse af Dronningen, Hans Kongelige Højhed Kronprinsen og regeringen den nødvendige erklæring om at ville overholde Grundloven.

Som rigsforstander vil Kronprinsessen fremover kunne varetage Dronningens forpligtelser som statsoverhoved, når Dronningen er forhindret heri som for eksempel ved ophold i udlandet. I dag kan Dronningens forpligtelser som statsoverhoved varetages af Kronprinsen som regent eller af Deres Kongelige Højheder Prins Joachim og Prinsesse Benedikte som rigsforstandere.'

Her forlader Mary til Statsministeriet tidligere i dag efter at være blevet udnævnt til rigsforstander. Foto: Philip Davali.
Her forlader Mary til Statsministeriet tidligere i dag efter at være blevet udnævnt til rigsforstander. Foto: Philip Davali.

Opdateres ...

172 kommentarer
Vis kommentarer