Annonce:
Annonce:

Overraskelse: Her er den nye minister

Statsministeren har præsenteret sin nye minister på Facebook. Samtidig er der mindre rokade i Venstre

Her blev den nye minister præsenteret
Annonce:
Følg Politik

Den omstridte uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) flyttes til posten som miljøminister.

Samtidig henter statsministeren Ulla Tørnæs (V) hjem fra Europa-Parlamentet, så hun kan blive den nye uddannelses- og forskningsminister, skriver Lars Løkke på Facebook.

- Ny miljø- og fødevareminister bliver Esben Lunde Larsen og ny uddannelses- og forskningsminister bliver Ulla Tørnæs, som jeg har valgt at kalde hjem fra Europaparlamentet.

Med Ulla Tørnæs hjemme fra EU, så betyder udskiftningen en mindre rokade i Venstres egne rækker.

- Det betyder, at Morten Løkkegaard udtræder af Folketinget for på ny at blive medlem af Europaparlamentet, og at Jakob Engel-Schmidt kommer i Folketinget igen, skriver Lars Løkke.

Annonce:

Esben Lunde Larsens ph.d.-afhandling er lige nu under granskning for plagiat, og han er en af fire ministre, som har været i modvind de første otte måneder.

Praksisudvalget på Københavns Universitet er i øjeblikket ved at undersøge uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsens (V) ph.d.-afhandling, efter at der er blevet fundet fem eksempler på plagiat og selvplagiat i den akademiske opgave.

Ministeren bad efter rygter og skriverier i pressen selv Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet undersøge afhandlingen, hvorefter fakultetet har sat udvalget på sagen.

En sag, som Lars Løkke kommenterede foran Amalienborg.

- Jeg er opmærksom på en anden sag, hvor Esben Lunde Larsen selv har bedt København Universitet kigge på sin ph.d., men de to sager har ikke noget med hinanden at gøre, sagde statsministeren.

Den mulige plagiat skulle også have en kommentar med på vejen fra Esben Lunde selv.

Annonce:

- Jeg afventer med sindsro den undersøgelse, som Københavns Universitet laver, og som jeg selv har bedt om, og når den forelægger, så forholder jeg mig til den, sagde den nye miljøminister foran Amalienborg.

Plagiatsag spænder ben for kopi-ministeren

Hele Danmark ventede på, at statsminister Lars Løkke (V) udpegede den nye miljøminister.

Særligt De Konservative ventede spændt, fordi de stadig gerne vil have flere grønne tiltag til den landbrugspakke, som kostede Eva Kjer Hansen posten.

Men først skulle Lars Løkke lige tage en løbetur nær Marienborg. Det hastede ikke med den nye minister, måtte man forstå.

Dog blev der tid til en stikpille mod de mange regeringsrokader under Helle Thorning-Schmidt (S).

- Jeg er mange nede i forhold til de omkring 30 ministerudskiftninger, der var i sidste valgperiode, og det er ikke noget varsel om, at vi har nogen intentioner om at slå den rekord, sagde Lars Løkke ved Amalienborg.

Annonce:

Rød blok har rakt hånden ud til De Konservative om en grøn tillægspakke, men landbrugsordfører Rasmus Jarlov (K) vil først tale med den nye minister, før han tager stilling til eventuel bred aftale.

- Når jeg har sat mig ind i stoffet og talt med ordførerne, så vil jeg melde ud, hvordan vi arbejder videre, sagde Esben Lunde om en grøn tillægspakke.

Derfor har området været sat på stand by, efter at Eva Kjer Hansen (V) trak sig fra posten lørdag.

Der er overdragelse i Miljø- og fødevareministeriet klokken 14.30, mens der i Uddannelses- og forskningsministeriet er overdragelse klokken 15.30, oplyser Statsministeriet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: