Annonce:
Annonce:

Overraskelse på SF-landsmøde: Her er den hemmelige gæst

SF kunne søndag præsentere en hemmelig gæst, og det viste sig at være en af de andre røde. Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen

Pia Olsen Dyhr kunne på SF's landsmøde præsentere gæstetaler Poul Nyrup Rasmussen (Foto: Anthon Unger)
Pia Olsen Dyhr kunne på SF's landsmøde præsentere gæstetaler Poul Nyrup Rasmussen (Foto: Anthon Unger)
Annonce:
Følg Politik

Er vi til landsmøde hos Socialdemokraterne?

Det spørgsmål er der nok mange af de tilhørende på SF's landsmøde, der måtte stille sig selv, da Poul Nyrup Rasmussen trådte op på talerstolen.

I hele weekenden har SF annonceret en hemmelig gæst, og viste det sig at være den tidligere S-statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

- Du er en af de bedste statsministre, som Danmark nogensinde har haft. Du skal tale om skattely, aktiespekulation og hvordan vi tager fra toppen og giver til bunden. Du er en meget kær ven og er velkommen, sagde Pia Olsen Dyhr.

Socialdemokrater er nu ikke altid populære i SF-regi, men Poul Nyrup Rasmussen vakte alligevel stor begejstring, da han til et stående bifald blev præsenteret af Pia Olsen Dyhr.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: David Attardo
Foto: David Attardo

Annonce:

Puster til dagpenge-ilden
Eks-statsministeren brugte stor til på at tale om skattely og aktiespekulation, hvor blandt andet salget af DONG til Goldman Sachs lige fik en lille hilsen med på vejen.

Samtidig pustede Poul Nyrup Rasmussen til ilden ved at snakke dagpenge. Her foreslog han, at en ny finansskat kunne være med til at finansiere en genindførsel af optjeningsprincippet på dagpengene.

Noget som Socialdemokraterne med Bjarne Corydon i spidsen ikke har villet røre, men Poul Nyrups forslag kunne de lide i SF.

- Et provenu til Danmark på 7-8 milliarder, kan vi da godt bruge, ikke? Der kan financieres ret meget for dem, genoptjeningsperioden for eksempel, sagde Poul Nyrup Rasmussen.

Poul Nyrup Rasmussen var Danmarks statsminister fra 1993 til 2001, hvor han tabte regeringsmagten til Venstres Anders Fogh Rasmussen og blå blok.

Foto: David Attardo
Foto: David Attardo
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: