Overrasket? Her er den rigeste minister

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs' mand, Jørgen L. Tørnæs, har aktier til en værdi over 50 million kroner, fremgår det af Statsministeriets hjemmeside

Foto: Jens Dresling/Polfoto
Foto: Jens Dresling/Polfoto
Følg Politik

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) er økonomisk godt gift.

Det fremgår af Statsministeriets hjemmeside, hvor alle regeringens ministre skal oplyse om såvel egne som ægtefællers eller samlevendes økonomiske interesser.

På hjemmesiden skriver Ulla Tørnæs, at hendes mand, Jørgen L. Tørnæs, har aktier til en værdi af over 50 millioner kroner.

Han har aktier i Polen Invest A/S til en værdi af ca. otte millioner kroner, anparter i St. Skindbjerg ApS til en værdi af ca 28 millioner kroner og aktier ejet af St. Skindbjerg ApS i Ukraine Agro A/S for syv millioner kroner, i Russian Pig Meat A/S for ca. seks millioner kroner og i Krasnador-Agro A/S for ca. 3,1 millioner kroner.

Værdier for 300.000
Ulla Tørnæs har selv 'kun' værdipapirer på ca. 300.000 kroner, fremgår det af hendes oplysninger på Statsministeriets hjemmeside.

Hun har anparter i Animalbook ApS for 200.000 kroner, aktier i United International til en værdi af 65.000 kroner og obligationer i Danske Bank til en værdi af 55.000 kroner.

Løkke udlejer hus

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udlejer sit gamle hus i Græsted i Nordsjælland. Foto: Jens Dresling/POLFOTO
Statsminister Lars Løkke Rasmussen udlejer sit gamle hus i Græsted i Nordsjælland. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Samtlige 13 Venstre ministre i VLAK regeringen har opgivet egne og ægtefællers økonomiske interesser på hjemmesiden.

Heraf fremgår det, at statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) økonomiske interesse består i hans og hustruen Solruns udlejning af det hus i Græsted i Nordsjælland, hvor de boede, indtil de for nogle år siden flyttede til en stor lejlighed i Nyhavn i København.

Mens V-ministrene har lagt deres økonomiske interesser frem, mangler der stadig en oversigt over, hvad de seks nye ministre fra Liberal Alliance og de tre nye ministre fra Konservative har.

Brian også godt gift
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er ligesom Ulla Tørnæs økonomisk godt gift.

 

Det fremgik af hans tidligere oplysninger til Statsministeriets hjemmeside, da han var økonomi- og erhvervsminister i VK-regeringen indtil dens fald i 2011.

Dengang skrev Brian Mikkelsen, at hans hustru, Eliane Wexøe-Mikkelsen, ejede familiefirmaet Wexøe A/S med 18 millioner kroner i egenkapital.

Hverken Brian Mikkelsen eller de seks nye ministre fra Liberal Alliance har de seneste år oplyst noget om egne eller ægtefællers økonomiske interesser på Folketingets hjemmeside, men det skal han og de andre otte nye ministre fra K og LA i løbet af januar.

Løkkes svar
Det fremgik af et svar fra statsminister Lars Løkke Rasmussen til Folketingets udvalg for forretningsordenen, hvor han skrev:

- Det er obligatorisk for alle ministre at oplyse om egne og ægtefællers eller samlevendes økonomiske interesser. Det er min forventning, at oplysningsskemaerne fra de ni ministre, som blev udnævnt 28. november 2016, vil blive offentliggjort på Statsministeriets hjemmeside i løbet af januar 2017.

Så nu får de nye ministre travlt med at leve op til deres chefs nytårsønske.

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind