Özlem Cekic: I starten var jeg muslimernes advokat

Du behøver ikke hade de mennesker, du er politisk uenig med, lød det lørdag formiddag fra den tidligere SF-politiker Özlem Cekic til Folkemøde på Bornholm

Özlem Cekic ses her i samtale med Ekstra Bladets opinionsredaktør Mads Kastrup i Ekstra Bladets telt på folkemødet. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Özlem Cekic ses her i samtale med Ekstra Bladets opinionsredaktør Mads Kastrup i Ekstra Bladets telt på folkemødet. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

- Jeg har en udfordring til jer. I skal gå ud og snakke med en, som I er uenige med.

Sådan sagde Özlem Cekic i dag under en debat i Ekstra Bladets telt til Folkemødet på Bornholm. Debatten handlede bl.a. om Özlem Cekic' eget projekt 'Dialogkaffe' hvor hun mødes med kritikere, over en kop kaffe og diskutere politik.

- Det er nemt at mødes med vennerne fredag aften og bekræfte hinanden i, at man har ret, og de andre ikke har, sagde hun.

Den tidligere SF-politikker fortalte yderligere, at hun i starten så sig selv som en, der skulle forsvare muslimer i Danmark, men sådan har hun det ikke længere.

- I starten var jeg muslimernes advokat: Nej, de er ikke alle sammen potentielle terrorister, og over for muslimerne måtte jeg om danskerne fortælle, at nej de er ikke alle sammen pædofile, forklarede hun så, at det fik alle de tilhørende til at grine højlydt.

En høj pris at betale for ytringsfrihed
Da debattens vært Mads Kastrup, spurgte til Özlem Cekic' familieforhold, blev tonen dog mere alvorlig.

- Jeg synes, at det er et problem, når prisen på ytringsfrihed bliver for høj. Jeg kan sagens mødes med kritikere og være rolig ved det, men hvis det går ud over min mand og mine børn, og de bliver utrygge - det synes jeg er en for høj pris at betale for ytringsfrihed, sagde hun.

- At Pia Kjærsgaard, Inger Støjberg og Naser Khader har brug for livvagter døgnet rundt er et problem. Det er en for høj pris at betale for ytringsfrihed, fastslog hun.

Özlem Cekic understregede samtidig, at man ikke behøver at være fjender med de mennesker, man er politisk uenige med.

- Man behøver ikke at tage afstand fra personen, fordi man er uenig. Man kan nøjes med at tage afstand fra holdningerne. Had bekæmpes ikke med had, afsluttede hun.

140 kommentarer
Vis kommentarer