Annonce:
Annonce:

Özlem i Clement-forsvar: Socialdemokraterne går fuldstændig i selvsving

Socialdemokraterne går i selvsving og nærmer sig 'tyrkiske tilstande' med angrebet på studie-værten Clement Kjærsgaard, mener Özlem Cekic

Den tidligere folketingspolitiker Özlem Cekic forsvarer studieværten Clement Kjersgaard overfor S-angreb Foto: Mikael Riech
Den tidligere folketingspolitiker Özlem Cekic forsvarer studieværten Clement Kjersgaard overfor S-angreb Foto: Mikael Riech
Annonce:
Følg Politik

Et omfattende angreb på DR-journalisten Clement Kjersgaard fra Socialdemokraterne er 'helt uacceptabelt' og har karakter af 'selvsving'.

Sådan siger tidligere medlem af Folketinget for SF Özlem Cekic, efter at den tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) har krævet, at DR-toppen sætter den omstridte studievært på plads.

- De laver et koordineret spin-angreb på manden i stedet for bolden, og det er klart uacceptabelt med sådan et angreb på en navngiven journalist, siger Özlem Cekic til Ekstra Bladet.

Socialdemokraterne vil stoppe Clement Kjersgaard

Går i selvsving
En række socialdemokrater såsom skatteordfører Jesper Petersen, retsordfører Trine Bramsen og klimaordfører Jens Joel har også harcelerer over, at Clement Kjersgaard afbrød deres partiformand Mette Frederiksen adskillige gange i talkshow-programmet 'Vi ses hos Clement'.

Annonce:

Men socialdemokraterne går direkte efter at lave et frispark på tv-værten, i stedet for et forholde sig til, at Mette Frederiksen ikke svarede på journalistens spørgsmål om partiets asyl-politik, mener SF'eren.

- Socialdemokraterne går fuldstændig i selvsving. Det er måske et kommende statsministerparti, og den måske kommende statsminister, som ikke svarer. Det er da mere foruroligende, siger Özlem Cekic.

- Det nærmer sig tyrkiske tilstande, når så mange fra et parti lægger pres på et medie.

Pia K. så SF-formands optræden på tv: - Pinligt at se på

Fortørnet Bødskov
Morten Bødskov er især fortørnet over, at Clement Kjersgaard i dag på Facebook stillede fem spørgsmål til Socialdemokraterne, som han ikke mente, at Mette Frederiksen besvarede.

- Det rejser det helt åbne spørgsmål, om Clement Kjersgaard er sprunget ud som politiker – eller om han stadig er journalist, siger Morten Bødskov, som vil have svar fra DR's ledelse, siger Morten Bødskov til Jyllands Posten.

Annonce:

I interviewet afbrød Clement gentagne gange Mette Frederiksen og krævede klare præcise svar, hvilket gjorde partilederen godt irriteret. Interview-formen fik masser af Socialdemokratiske folketingsmedlemmer op i det røde felt på de sociale medier.

DR-chef: Usympatisk
DR 2's kanalchef Christoffer Guldbrandsen har ligesom Özlem oplevelsen af politisk pres på DR.

- Kære Morten Bødskov, at stille væsentlige spørgsmål og insistere på at få svar er ikke politik. Det er kritisk journalistik. Ingen politikere bør blande sig i, hvilke spørgsmål der kan stilles på DR2, eller hvem der må spørge.

- Politisk pression og forsøg på intimidere navngivne medarbejdere er usympatisk og forkert, skriver han på Facebook.

SF-formand kalder DF 'helracister'

Manøvre
Men hele angrebet på journalisten er en afledningsmanøvre for at afspore debatten, mener Özlem Cekic.

Annonce:

- Socialdemokraternes koordinerede angreb understreger, at det er vigtigt at få svar på de her spørgsmål. De er så optaget af form, i stedet for at forholde sig til helt grundlæggende spørgsmål, fortæller hun.

- Vi bliver allesammen dummere af, at politikerne ikke svare, og det mener jeg ikke, at Mette Frederiksen gjorde.

Se DR-vært nedlægge Brian Mikkelsen

Hvad med Pind?
SF'eren mener, at det tager form af hykleri, når Socialdemokraterne ikke havde samme tilgang, da justitsminister Søren Pind (V) blev grillet af Clement.

- Man kan altid diskutere Clements facon, men det kommer vel ikke bag på nogen, og slet ikke Mette Frederiksen, at Clement har den stil. De synes jo, det var fantastisk, da Søren Pind fik samme behandling angående den kuffert fyldt med diamanter, siger Özlem.

Hun mener, at Socialdemokraterne skal bruge fingrene til at besvare Clements spørgsmål fremfor at angribe mandens legitime metoder.

- Vi er nødt til som borgere at insistere på, at vores politikere svarer, og jeg mangler svar på de spørgsmål, som Clement stiller på Facebook. Det mangler de at gøre, siger hun.

Annonce:

Derfor droppede Yahya Clement: 'DR bedriver mediecensur'

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: