Annonce:
Annonce:

Pædagoger vil have voksne flygtninge ind i børnehaverne

Det er en god idé at droppe børneattester for flygtninge, så de kan arbejde med børn, mener Bupl

Annonce:
Følg Politik

I vuggestuer, børnehaver og fritidshjem er der brug for voksne, der har samme baggrund som de mange flygtningebørn, der kommer til Danmark.

Derfor er det oplagt at lempe reglerne for såkaldte børneattester, så flygtninge får mulighed for at arbejde med børn.

Det fastslår formanden for pædagogernes fagforening, Bupl, Elisa Bergmann.

- På sigt får vi brug for, at der er flygtninge, som uddanner sig til pædagoger eller som kan bestride stillinger som pædagogmedhjælpere. Det har vi brug for, så vi kan integrere de flygtningebørn, der kommer hertil, siger hun til Ritzau.

I Danmark er det et lovkrav, at institutioner indhenter børneattester på personale, der kan opnå direkte kontakt med børn under 15 år. Attesterne skal sikre, at de ansatte ikke tidligere er straffet for seksuelle overgreb mod børn.

Annonce:

Men flygtninge kan sjældent fremvise de nødvendige papirer, og derfor kan de ikke komme i eksempelvis virksomhedspraktik i daginstitutioner.

Kulturminister Bertel Haarder (V) er ansvarlig for reglerne om børneattester og vil ifølge avisen.dk undersøge muligheden for at lempe reglerne.

Det er en god idé, mener Bupl's formand, som dog understreger, at man ikke ukritisk skal åbne dørene for nye kolleger i institutionerne.

- Vi skal selvfølgelig være så sikre som overhovedet muligt, siger Elisa Bergmann og henviser til, at voksne, der har forgrebet sig på børn, ikke skal arbejde i institutioner.

- Men vi har en ekstraordinær situation, hvor der kommer nogle mennesker til landet, som vi ikke kan indhente oplysninger på. Og så kan man spørge sig selv, hvor længe de skal være dømt ude, fordi de ikke kan fremvise de rigtige papirer, siger hun.

Annonce:

Hun understreger, at flygtninge skal "have de rigtige kompetencer", men frygter ikke, at de vil tage arbejdet fra andre pædagoger og pædagogmedhjælpere. Tværtimod.

- Sammen med den enkelte flygtning skal der være en mentor og pædagog, som er uddannet til opgaven. På den måde kan alle føle sig trygge, siger Elisa Bergmann.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: