Annonce:
Annonce:

Paludan er klar til folketingsvalg

Stram Kurs har lørdag kl. 7.30 indsamlet 20.981 vælgererklæringer, men har fortsat ikke anmeldt sig

Ekstra Bladets politiske kommentator, Henrik Qvortrup, kommenterer her sagen. Producer: Kristian Hansen
Annonce:
Følg Politik

Rasmus Paludans islamkritiske parti, Stram Kurs, har samlet 20.981 vælgererklæringer og er nu klar til at stille op til folketingsvalget. Det kræver 20.109 vælgererklæringer, at blive opstillingsberettiget til folketingsvalget.

Det oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet til Ekstra Bladet.

Partiet er ikke officielt opstillingsberettiget endnu. Stram Kurs har nemlig ikke anmeldt sig som opstillingsberettiget til ministeriet, og når det sker, skal erklæringerne efterfølgende godkendes.

'Ministeriet forventer at kunne træffe afgørelse inden for ca. to uger. Hvis valget udskrives, inden ministeriet har truffet afgørelse, er partiets anmeldelse rettidig. Det afgørende er, at partiet har anmeldt sig senest 15 dage inden valget kl. 12. Det har ingen betydning, om ministeriets afgørelse først træffes efter denne frist,' oplyser pressechef Mette Gerlach.

Annonce:

Vælgererklæringerne begyndte at vælte ind, da Rasmus Paludan blev angrebet på Nørrebro, efter han ganske kort havde demonstreret.

Stram Kurs ønsker ifølge sin hjemmeside blandt andet at forbyde religionen islam, udtræde af internationale konventioner om flygtninge, udvise alle ikkevestlige personer, der har fået asyl, og udvise alle ikkevestlige personer, der ikke er statsborgere.

Personer, der har fået statsborgerskab, skal ifølge partiet have det vurderet og i udgangspunktet annulleret.

Smuthul i loven
Rasmus Paludan har benyttet et smuthul i loven til indsamling af vælgererklæringer - også selv om Økonomi- og Indenrigsministeriet tre gange har bedt partiet om at følge reglerne.

Ministeriet har kontaktet Stram Kurs 14. januar, 12. februar og 19. marts i år og bedt partiet om at overholde en regel om betænkningstid i forbindelse med vælgererklæringer.

Det fortæller Christine Boeskov, valgkonsulent i ministeriet, til Berlingske.

Annonce:

- Vi har ikke fået nogen indholdsmæssige svar tilbage. Vi har fået bekræftelse på, at partiet har modtaget henvendelsen, og at Stram Kurs selvfølgelig vil overholde reglerne. Partiet skrev, at vi senere ville høre nærmere fra en af partiets sekretærer, men vi hørte aldrig noget, og partiet overholder fortsat ikke reglerne, siger Christine Boeskov til avisen.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Rasmus Paludan.

Rasmus Paludan er formand for partiet Stram Kurs, der nu er opstillingsberettiget til folketingsvalget.
Rasmus Paludan er formand for partiet Stram Kurs, der nu er opstillingsberettiget til folketingsvalget.

Dømt for racisme

Rasmus Paludans mulighed for at udtale sig i særdeles nedsættende vendinger blev gjort muligt, da politikerne afskaffede straffelovens blasfemiparagraf i 2017. Ifølge den måtte man ikke håne anerkendte religionssamfunds troslærdom eller gudsdyrkelse.

Paludan er idømt 14 dages betinget fængsel for i en youtubevideo at have overtrådt straffelovens paragraf 266 b, populært kaldet racismeparagraffen. Paludan ankede dommen på stedet.

I videoen taler Paludan blandt andet om 'de fleste negere i Sydafrika' og personer med lav intelligens. Og det er den kobling, der er ulovlig.

Retsformanden Christina Breinstrup oplyste desuden ved domsafsigelsen, at hun og de to domsmænd, som medvirkede under sagen, havde været enige om både skyldsspørgsmålet og strafudmålingen.

Rasmus Paludan alene til demonstration

Rasmus Paludan alene til demonstration Paludan-demo på Blågårds Plads aflyst: 24 timers forbud

Rasmus Paludan alene til demonstration Paludan-demo på Blågårds Plads aflyst: 24 timers forbud Pengene vælter ind: Familiefar til kamp mod Paludan

Opdateres ...

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: