Paludans første løftebrud: Jeg kan ikke lige nu

Den kontroversielle partileder, der netop er blevet opstillingsparat til det kommende valg, er nødt til at løbe fra løfte, som han 'højtidligt' har givet sine følgere på YouTube. Se Paludan afgive løftet nederst i artiklen

Henrik Qvortrup kommenterer Rasmus Paludans muligheder for at komme i folketinget. Producer: Martin Lorentsen

'Jeg har et højtideligt løfte. Hvis vi inden for et år får 20.000 underskrifter, så vil jeg svømme over Lillebælt'.

Så klokkeklart udfoldede Rasmus Paludan sig i maj 2018 en video på Stram Kurs' kanal på YouTube, hvor han står i vandkanten i Fredericia med det nævnte bælt og broen, der forbinder Fyn og Jylland, i baggrunden.

Slettet
Det 'højtidlige løfte' er dog ikke noget, som den omstridte og racismedømte partileder - der i sidste uge passerede de 20.109 vælgererklæringer, det kræver at stille op til folketingsvalget - har mulighed for at stå ved.

I mellemtiden er videoen blevet slettet fra YouTube-kanalen. Rasmus Paludan garanterer dog overfor Ekstra Bladet, at det ikke handler om, at han vil padle uden om, hvad han har lovet:

- Jeg glæder mig rigtig meget til at svømme over Lillebælt for at fejre vores triumf, skriver han i en sms og fortsætter:

- Men den nuværende sikkerhedssituation udelukker desværre, at jeg kan gøre det lige nu, så længe jeg er så truet på livet, som jeg er.

Her er videoen
En YouTube-bruger har valgt at uploade videoen på ny, 'så den ikke bliver glemt', som han skriver - og tilføjer:

- Internettet glemmer aldrig;)

Rasmus Paludan forklarer, at videoen må være blevet slettet fra Stram Kurs' kanal på et tidspunkt, hvor partiet fik slettet en del videoer på YouTube.

'Ja' - sådan lød det klare svar fra Vermund til spørgsmålet om, hvorvidt hun hellere ser Stram Kurs i Folketinget end Socialdemokratiet. Foto: Ernst van Norde Dansk politik Vermund: - Hellere Paludan end Mette F.

Rasmus Paludan må ikke foretage sin planlagte demonstration i Tønder.
Foto: Mogens Flindt Samfund Sikkerhedstrussel: Forbud mod Paludan-demo

Især er parallellen til Glistrup slående. Én ting er den samme fysiske fremtoning; der er masser af andre lighedspunkter: Begge advokater. Begge højt begavede, mener Qvortrup. foto: jens dresling Politik Qvortrup: Derfor kan han blive valgt

2325 kommentarer
Vis kommentarer