Pamela Anderson i åbent brev til Løkke: Stop grindedrab

Den amerikanske stjerne Pamela Anderson blander sig i debatten om grindedrab på Færøerne

Pamela Anderson skriver et åbent brev til Lars Løkke Rasmussen (Foto: Mogens Flindt)
Pamela Anderson skriver et åbent brev til Lars Løkke Rasmussen (Foto: Mogens Flindt)

I de seneste dage har en række folketingsmedlemmer modtaget over 1000 mails fra borgere, der er raser over grindedrab på Færøerne.

Men nu har statsminister Lars Løkke Rasmussen fået et åbent brev fra en helt speciel amerikansk skuespiller. Nemlig Pamela Anderson, som har valgt at blande sig i debatten om grindedrab på Færøerne.

På hendes hjemmeside opfordrer hun Lars Løkke Rasmussen til at gøre noget ved sagen. Baywatch-stjernen indleder sit brev med at fortælle, at hun sidste år besøgte Færøerne og beskriver landet som eventyrligt.

'Men som i mange eventyr lurer der bag skønheden og roen en mørk skygge, der ligger bag smilet. Jeg refererer selvfølgelig til grindedrab', skriver hun.

'Hr. Statsminister, jeg kan ikke se noget, der kan retfærdiggøre denne horrible nedslagtning, denne påførelse af en sådan pinefuld ondskab og forvandlingen af så smukke, intelligente og sociale dyr som grindehvaler og delfiner', skriver hun.

Artiklen fortsætter under billedet

Flere internationale medier har skrevet om grindedrab de seneste dage (Foto: Per Folkver)

Drop støtten
Den kendte skuespiller henviser til, at det er ulovligt at dræbe hvaler i EU. Derfor undrer hun sig over, at Danmark vælger at beskytte hvalfangsten på Færøerne.

'Færingerne er velhavende. Der er intet, der retfærdiggør, at den stolte nation Danmark sender krigsskibe til disse øer for at forsvare hval-dræberne mod den ikke-voldelige modstand,' står der i brevet.

'Jeg vil med respekt bede om, at Danmark afholder sig fra at støtte færingerne med midler og militær assistance', skriver Pamela Anderson.

Den 48-årige amerikaner er selv vegetar og er kendt for at kæmpe for dyrenes rettigheder.

Du kan læse hele brevet her.

Her er Pamela Anderson filmet, da hun var i Danmark sidste år. Hun mellemlandede her, fordi hun senere skulle til Færøerne og kæmpe grindehvalernes sag

178 kommentarer
Vis kommentarer