Pape ærgrer sig over eskalering i gyllegate

Søren Pape Poulsen havde gerne undgået den borgerlige uro, men mener at det var nødvendigt at sætte foden ned

Han fik sin vilje, men Søren Pape Poulsen havde allerhelst set, at det ikke var kommet så vidt med uroen i den borgerlige lejr.

Selv om den konservative leder er tilfreds med, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har trukket sig fra sin post, så havde han gerne været postyret foruden.

Det siger han i et interview med TV Midtvest.

- Jeg ærgrer mig da over, at det ikke lykkedes os at få det her løst, inden sagen eskalerede så voldsomt. Det kom desværre ikke til at ske, nu står vi her, nu skal vi videre.

- Vi har et helt land, der skal regeres og fungere, og det har vi alle sammen et ansvar for, siger partiformanden.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen Dansk politik Overblik: Derfor fik Eva sparket

Søren Pape skal måske en tur til Nordjylland i de kommende uger Dansk politik Skarp intern K-kritik: Nu skal Pape stå skoleret!

Han ser frem til at lægge det skete bag sig og fortsætte med at føre borgerlig politik sammen med Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance og løse de udfordringer, der venter forude.

Men han understreger også, at Konservative holder fast i sine principper.

- Det er ikke sådan, at Det Konservative Folkeparti spørger: "Hvor højt?" når Venstre siger: "Hop." Sådan spiller klaveret ikke.

- Vi er et selvstændigt parti, og hvis tingene ikke er efter bogen, som de skal være på Christiansborg, så får det nogle konsekvenser, siger han til TV Midtvest.

Søren Pape Poulsen havde oprindeligt annonceret et pressemøde klokken 10 lørdag, men det blev aflyst, da Eva Kjer Hansen (V) tog sin afsked kort forinden.

Lars Løkke Rasmussen har forsøgt alt for at fastholde Eva Kjer som minister, men lørdag morgen kastede hun håndklædet i ringen. (Foto: POLFOTO) Dansk politik Løkke: Derfor udskrev jeg ikke valg

Foto: Jens Dresling/POLFOTO Dansk politik S i hårdt angreb på Løkke: Historisk svag statsminister

80 kommentarer
Vis kommentarer