Pape efter brutalt hærværk: 'Maskerede kujoner'

Konservativ gruppeformand samler ind til chokolade og blomster til indehaver, der forsøges afpresset for 100.000 kroner i beskyttelsespenge i bydelen Tingbjerg

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Kender du til sagen, eller har du viden om andre tilfælde af afpresning så tip os på sms/mms 1224 (aml. takst) eller send mail til 1224@eb.dk

Den konservative gruppeformand Mette Abildgaard har startet en indsamling, så indehaveren af det hærværksramte konditori i Tingbjerg kan få en buket blomster eller en æske chokolade.

Det skriver hun på Twitter, efter 'Kaj Bageri' i den københavnske bydel Tingbjerg lørdag aften i åbningstiden blev udsat for brutalt hærværk af maskerede mænd - og efterfølgende igen natten til mandag fik smadret ruderne, efter TV2 Lorry søndag aften havde bragt en overvågningsvideo, som viser, hvordan maskerede mænd hærger konditoriet med køller.

Bager fik smadret butik efter krav om beskyttelsespenge

Årsagen er ifølge indehaveren, Ali Parnian, at han nægter at betale 100.000 kroner i beskyttelsespenge til en gruppering, som angiveligt opkræver beskyttelse hos de forretningsdrivende i bydelen.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en interview med justitsminister Søren Pape (K). Han henviser til politiet, som efterforsker sagen. Men på Facebook kalder Søren Pape overfaldsmændene for 'maskerede kujoner' - og sender varme tanker til Ali Parnian.

Flere politikere udtrykker sympati for Ali Parnian og bakker op om Mette Abildgaards indsamling.

'Det der ellers var en lille solstrålehistorie om en flygtning, der med hjælp fra en tolk drev et bageri og spisested, er nu ødelagt', skriver socialdemokraternes Peter Hummelgaard på Facebook.

 

Regeringens bande- og ghettoplaner har altså tilsyneladende endnu ikke haft ikke den store effekt i Tingbjerg.