Pape fortsætter landbrugs-korstog: Truer regeringen med ultimatum

Partiformand Søren Pape stiller regeringen ultimatum - inden for to uger skal regeringen give garanti for De Konservative kan få grønne tiltag

Det er ikke særlig længe siden, at Søren Pape truede regeringen. Her ses han efter et krisemøde om den tidligere minister Eva Kjer

Partiformand Søren Pape stiller regeringen ultimatum.

Inden for to uger skal regeringen give en garanti for, at De Konservative kan få politiske indrømmelser, der skal give en lavere udledning af kvælstof i de kommende år, skriver Berlingske.

Pape mener, at han har et udestående med regeringen og kræver, at der i løbet af 2017 og 2018 bliver udledt 624 tons mindre kvælstof.

Indrømmelse i naturpakke
Indrømmelserne skal ske i forbindelse med forhandlingerne om den kommende naturpakke, og de handler i bund og grund om at nulstille den øgede mængde kvælstof, som landbrugspakken tillod danske landmænd at udlede.

- Jeg ved godt, at nogen har stillet spørgsmålstegn ved, om vi mente det seriøst, da vi krævede miljøkompenserende tiltag. Men klaveret spiller jo ikke sådan, at fordi en minister har måttet gå, så mener vi ikke længere noget politisk. Derfor siger vi nu til ministeren, at han har 14 dage til at meddele, om han er indstillet på at imødekomme vores krav eller ej. Og det må han så finde ud af, siger Søren Pape til Berlingske.

Ingen garantier fra ministeren
Men det ser ikke ud til, at Søren Pape kan få sine grønne tiltag uden kamp. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) afviser på forhånd at give nogen garantier for indholdet i den kommende aftale.

- Det er ikke nogen overraskelse, at de Konservative gerne vil have visse ting med i forhandlingerne. Men man kan ikke garantere noget om indholdet af en politisk aftale, inden den er indgået. Vi er fire partier, der skal blive enige, og vi skal finde finansiering. Alle skal kunne se elementer af egen politik i aftalen, men det, forventer jeg nu også, vil kunne lykkes, siger Esben Lunde Larsen i et skriftligt svar til Berlingske.

Eva Kjer måtte gå af
Det var netop i forbindelse med landbrugspakken, at den tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) forlod sin ministerpost, efter et flertal af partier havde givet udtryk for deres mistillid til hende som minister.

Partierne mente ikke, at landbrugspakken gav et retsvisende billede af dens miljø-konsekvenser.

441 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere