Annonce:
Annonce:

Pape fredet af sin hovedbestyrelse

Søren Pape bliver på posten som formand for de konservative efter maratonmøde

Foto: Henning Hjorth
Foto: Henning Hjorth
Annonce:
Følg Politik

Søren Papes fremtid som formand har været på dagsordenen på dagens møde i Konservatives hovedbestyrelse, der har været omgivet af absolut tavshed.

Og han ser ud til at klare sig gennem kritikken af sit formandsskab, som han har mødt siden partiet fik et katastrofalt valg 1. november.

'Hovedbestyrelsen i Det Konservative Folkeparti bakker enstemmigt op om partiformand Søren Pape Poulsen,' skriver Henrik Sølje Weiglin, der er organisatorisk næstformand i partiet, på Twitter.

Mødet, der kommer oven på et møde i partiets forretningsudvalg i går, handlede om netop det overståede valg, hvor Konservative fik 5,5 procent af stemmerne, selvom partiet tidligere havde ligger på op mod 16 procent frem til, at Søren Pape meldte sit statsministerkandidatur.

Annonce:

Der  er tale om noget af et maratonmøde, der begyndte klokken ni i morges og er sluttet tidligt på aftenen, og som fandt sted på Egelund Slot ved Fredensborg.

Vil 'udvise tålmodighed'
Søren Pape er efter alt at dømme blevet givet en håndsrækning fra hovedbestyrelsen, der vil udvise 'tålmodighed' med ham.

'Jeg er glad for, at vi i dag har haft en god, ærlig og åben evaluering i partiets hovedbestyrelse på baggrund af partiets valgresultat,' skriver næstformanden i opslaget.

'Vi fik et skuffende folketingsvalg, men vi er også overbeviste om, at vi med politikudvikling og hårdt arbejde kan opnå fremgang ved næste folketingsvalg. Vi anerkender, at den udvikling, vi som parti skal igennem, tager tid, og vi agter at udvise partiformanden og folketingsgruppen tålmodighed,' skriver Henrik Sølje Weiglin videre.

Politisk ordfører Mette Abildgaard skriver, at Konservative 'kæmper videre sammen som hold!'.

Annonce:

Personsager i fokus
Efter Søren Pape trådte frem som statsministerkandidat blev han gået efter i sømmene af blandt andre Ekstra Bladet. Siden væltede det frem med sager på både Søren Pape selv og hans nu tidligere ægtemand Josue Medina Vasquez.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var det et ønske fra forretningsudvalget i partiet, at det skulle undersøges, om og hvor meget man i partitoppen var forberedt på at håndtere sagerne.

Også partiets valgstrategi har været under beskydning.

Blandt andre tidligere konservativ minister og EU-kommissær Connie Hedegaard kaldte det 'tonedøvt', at partiet gik til valg på at fjerne topskatten, mens vi står i en krisetid på flere områder.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Morten Messerschmidt er i disse uger igen i retten for Meld- og Feld-sagen. Hør mere om den i 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: