Pape: Jeg vil ikke se politiet hive burkaer af folk

Politiet skal vise hensyn, når de håndhæver tildækningsforbud, siger Pape. Han forventer ændringer af udkast

Politiet skal ikke udse sig kvinder i burka og niqab, når de skal håndhæve et nyt tildækningsforbud. Det skal ramme alle, der tildækker ansigtet - uanset om det er med burka eller elefanthue.

Det fastslår justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ved offentliggørelsen af regeringens tildækningsforbud - populært kaldet burkaforbuddet.

- Jeg tror ikke, det er mange, der går med burka her i Danmark. Men gør man det, så skal man kunne straffes med bøde, siger Søren Pape Poulsen.

Han erkender, at der er tale om et forslag som i høj grad handler om at markere, hvilke værdier et flertal i Folketinget mener skal gælde i det danske samfund.

- For mig er det vigtigt, at vi har nogle værdier, vi står ved i det her samfund.

- Jeg synes, det ville være meget mærkeligt, hvis nogen af jer stod med burka eller elefanthue, når I taler med mig, siger Søren Pape Poulsen til de fremmødte journalister i Justitsministeriet.

Her erkendte justitsministeren samtidig, at der vil være grænsetilfælde, hvor det kan være svært for politiet at håndhæve loven.

Derfor forventer han også, at der kan komme justeringer af det udkast til lov, som regeringen nu sender i høring.

Det sker med en læsevejledning, som blandt andet fastslår, at danskerne godt må gå i vintertøj, når det er koldt uden at få en bøde for at overtræde tildækningsforbuddet.

- Det vil være mærkeligt, hvis der ikke er noget, vi skal rette til, når vi får høringssvarene, siger justitsministeren.

Søren Pape Poulsen sender samtidig et klart signal til politiet om at fare med lempe, når forbuddet skal håndhæves:

- Jeg vil ikke se nogen betjente river burkaer af kvinder på gaden. Hvis man overtræder loven, så skal man tages med på stationen og tage burkaen stille og roligt af der.

- Eller man kan blive bedt om at gå hjem, mens politiet ser på, så man kan tage burkaen af derhjemme, siger Søren Pape Poulsen.

42 kommentarer
Vis kommentarer