Annonce:
Annonce:

Pape konfronteret med voldssag: Jeg har intet at skjule

De konservatives formand afviser fuldstændig at have blandet sig i en sag, hvor en slovakisk advokat blev fejlagtigt fængslet for en hadforbrydelse mod Papes eksmand

Søren Pape Poulsen fortæller, at han vil arbejde på fuld åbenhed omkring sagen, der er blevet betegnet som justitsmord

Annonce:
Følg Politik

Søren Pape Poulsen er ren og har med egne ord intet at skjule fra sin tid som justitsminister i sagen om den slovakiske advokat, som fejlagtigt blev fængslet i 50 dage for en hadforbrydelse mod hans eksmand, Josue Medina Vasquez Poulsen, i 2018.

Det lod han forstå, da Ekstra Bladets journalist konfronterede ham med sagen til de konservatives pressemøde efter valgudskrivelsen.

- Det var ikke en sag for ministeriet. Overhovedet. Det er en sag for Københavns Politi. Derfor kan jeg sige helt åbent, at hvis nogen vil undersøge den, så meget gerne for mig. Jeg har intet at skjule. Alle skal behandles ens i det her land, lød det blandt andet fra Søren Pape Poulsen.

Der blev sendt sms'er
Ekstra Bladet har tidligere afsløret, at der blev sendt en række sms'er i Justitsministeriet, samme dag som sagen begyndte i offentligheden.

Annonce:

Men Justitsministeriet nægter at udlevere sms'erne, der ellers er centrale for at finde ud af, om der var nogen i systemet, der påvirkede, at den slovakiske advokat pludselig blev sigtet for en hadforbrydelse i stedet for blot at få en bøde, som politiet lagde op til i første omgang.

- Der foregik justitsmord på din vagt. Du vil fremlægge sms'er og arbejde for, at det vil blive lagt frem inden et valg. Vil du arbejde på fuld åbenhed om den sag inden et valg?

- Hvis der har været nogle procedurer i den sag, der ikke har været i orden, så siger jeg, lad os endelig få det frem.

Søren Pape Poulsen afviste at have kendskab til, at daværende departementschef i Justitsministeriet Barbara Bertelsen har været afsender eller modtager af nogle af sms'erne.

- Nej, det ved jeg ikke, lød svaret kort.

Har tidligere blandet sig
Barbara Bertelsen har ellers tidligere gjort sig bemærket i at have blandet sig i politiets arbejde. Ekstra Bladet afslørede tilbage i oktober 2020, at hun fik en usædvanlig hurtig sagsbehandling i en privatsag, hvor hun selv var anmelder, efter at hun kontaktede Rigspolitiets chef og pressede på for at få undersøgt sagen yderligere.

Annonce:

- Var du i dialog med Barbara Bertelsen den morgen, hvor Josue kom hjem og fortalte, at der var sket noget?

- Først da jeg kom på arbejde, der fortalte jeg selvfølgelig den meget voldsomme ting, der skete, og han var i chok over det. Og så har jeg ellers blandet mig udenom, for det jeg har koncentreret mig om, var at være ægtefælle. En minister skal jo aldrig blande sig i sådan noget.

- Bad du Barbara Bertelsen om at holde dig orienteret undervejs?

- Nej, for sådan en sag vedrører jo ikke mig. Min mand er heller ikke en del af sagen, han er offer.

Vil fokusere på valgkampen
- Bad du om ikke at få mere at vide?

- Sådan sad vi ikke og talte om det. Jeg kom ind på kontoret og sagde det, og det var så det. Hvis man skal have den sag undersøgt, så gerne for mig. Jeg vil ikke finde mig i, at nogen mistænker mig for at have blandet mig i den sag. Det kunne jeg ikke drømme om.

- Vil du gå hjem og undersøge, om du kan bidrage til at få den her sag opklaret inden et valg?

Annonce:

- Jeg kommer til først og fremmest til at fokusere på valgkampen og ikke, hvad der skete for fire år siden. Men jeg vil rigtig gerne have det her frem, hvis der overhovedet er noget at gå frem med.

- Medgiver du, at det er en meget alvorlig sag, at der har været et muligt justitsmord. Det er vel helt uacceptabelt, at det sker på din vagt som justitsminister?

- Alle mennesker skal behandles ens i vores retssystem. Det kan man ikke engang diskutere. Du løber en fuldstændig åben dør ind hos mig. Alle skal behandles lige og ens og ordentligt, siger Søren Pape Poulsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: