Pape og Stampe i skænderi: 'Jeg er dybt rystet over dig!'

Zenia Stampes opdatering om soldater på gaden er endt i mundhuggeri mellem hende og Søren Pape Poulsen

Zenia Stampe. (Foto: Jens Dresling)
Zenia Stampe. (Foto: Jens Dresling)

Den konservative leder Søren Pape Poulsen og den radikale værdiordfører Zenia Stampe er endt i et kæmpe Facebook-skænderi, efter Stampe har sået tvivl om, hvorvidt hun stoler på danske soldaters overblik i en tilspidset situation, hvis de - som et politisk flertal er klar til - skal kunne bevogte udsatte terrormål inden for Danmarks grænser.

'Hvad er risikoen for, at en soldat tager fejl af ven og fjende, når han pludselig skal operere i en helt anden kontekst?', spørger Zenia Stampe på sin Facebook-profil om danske soldater, der ifølge hende ikke skal kunne operere på bl.a. Nørreport.

Det har fået Søren Pape til tasterne, hvor han 'dybt rystet' langer ud efter Stampes tilgang til de danske styrker.

'Jeg er dybt rystet over dig! Vil du ikke godt vise lidt respekt for vores soldater? De er sådan set trænet til at passe på civile og se forskel på ven og fjende. Den vurdering skal de foretage hver eneste dag de er i felten,' skriver Søren Pape bl.a. på sin Facebook-profil.

Søren Pape Poulsens forargelse er dog ikke oprigtig, mener Zenia Stampe, der har svaret igen med en kritik af den konservative formand.

'Så kære Søren: Hold din forlorne forargelse for dig selv. Den er patetisk. Det er et usmageligt forsøg på at kvæle demokratisk debat om et væsentligt samfundsanliggende, der angår os alle,' skriver værdiordføreren bl.a. som modsvar.

Flertal for ideen

Et flertal i Folketinget er klar til at lade forsvaret bevogte mulige terrormål og hjælpe med kontrol ved den danske grænse.

Det har siden vakt voldsom debat og er bl.a. blevet kritiseret af politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

Han mener ikke, at militæret kan erstatte politiet i bevogtning af mulige terrormål.

- Danmark er ikke i krig. Militæret er uddannet til at gå i krig. Politiet er uddannet til at agere i forhold til civilbefolkningen. Det er politiet, der er myndighedsudøvende i fredstid.

- Vi er uddannet på to vidt forskellige måder. Derudover er der selvfølgelig signalværdien i det, siger han til Ritzau.

804 kommentarer
Vis kommentarer