Pape raser over Levakovic'er: - Vi skal knalde til dem

Justitsminister Søren Pape(K) vil tjekke op på Levakovic-klanen

Søren Pape raser over, at medlemmer af Levakovic-klanen ikke overholder deres indrejseforbud. Her er det Alpacino Petrovic. (FOTO: Privat og Mogens Flindt)
Søren Pape raser over, at medlemmer af Levakovic-klanen ikke overholder deres indrejseforbud. Her er det Alpacino Petrovic. (FOTO: Privat og Mogens Flindt)

Medlemmer af den berygtede Levakovic-klan, der er udvist fra Danmark til Kroatien, har bosat sig i Sverige, hvor de nærmest har pendlet ulovligt ind over grænsen til Danmark - og i flere tilfælde også begået kriminalitet.

Alpacino(til venstre) og hans onkel Django Levakovic. Begge er udvist af Danmark, men det har de begge blæst på og flere gange rejst ulovligt ind i Danmark. Som her hvor de er hjemme hos sigøjnerbossen Gimi 31. december 2016. (Foto: privat) A Politik - 9. okt. 2017 - kl. 19:30 Levakovic'er pendler frem og tilbage til Danmark: - Det er helt uacceptabelt

Det kunne Ekstra Bladet afsløre tidligere på ugen, og det får justitsminister Søren Pape(K) op i det røde felt.

- Det er helt grotesk, fordi vi har med nogle meget kriminelle mennesker at gøre. Hvis vi kan stoppe det, så skal vi, siger Søren Pape.

En af de udviste er sigøjnerbossen Gimis nevø Alpacino. I 2014 blev Alpacino Petrovic i dømt indrejseforbud til Danmark i 12 år efter narkokørsel i Københavns gader. Men det har dog langt fra afholdt ham fra at rejse til Danmark.

For få uger siden blev han sågar anholdt i Jylland efter et tricktyveri mod en 76-årig mand, og under grundlovsforhøret kom det frem, at det ikke var første gang Alpacino havde krydset grænsen ulovligt. Den 26-årige sigøjnergangster bosatte sig efter udvisningen fra Danmark i Helsingborg i Sverige, hvorfra har nemt har kunne krydse grænsen til Danmark.

Alpacino(til venstre) og hans onkel Django Levakovic. Begge er udvist af Danmark, men det har de begge blæst på og flere gange rejst ulovligt ind i Danmark. Som her hvor de er hjemme hos sigøjnerbossen Gimi 31. december 2016. (Foto: privat) Politik Danmark til grin: Levakovic-klanen blæser på indrejseforbud

Djangos bror Stefano, der også er udvist til Kroatien for bestandigt for et hjemmerøveri, har heller ikke holdt sig tilbage fra at rejse ulovligt ind i Danmark. Eksempelvis sendte han i august måned ved højlys dag live på Facebook en håndfuld familiemedlemmer fra Gammel Torv i København

Stefano Levakovic blæser på, at han er udvist af Danmark. Her ses han fra en video i august måned i år, hvor han sendte live på Facebook fra Gammel Torv i København. Foto: Privat
Stefano Levakovic blæser på, at han er udvist af Danmark. Her ses han fra en video i august måned i år, hvor han sendte live på Facebook fra Gammel Torv i København. Foto: Privat

Kan vi gøre noget, når de slår sig ned i Sverige?

- Hvis der findes en måde, hvorpå svenskerne kan gøre noget, så skal vi selvfølgelig snakke med dem om det, siger Søren Pape.

Er straffen for at bryde indrejseforbud tilstrækkelig, når vi kan se, at de kommer gang på gang?

Det kan man diskutere, men jeg tror, at vi har med nogle mennesker at gøre, hvor det ikke handler om, hvad straffen er. De har så kriminel en tankegang, at det ligger så dybt i dem,

Det lyder som om, I slår ud med armene?

- Vi har nogle regler, som skal overholdes, men vi har ikke et overvågningssystem i Danmark, der gør, at når de der kumpaner er i landet lige pludseligt, så registrerer vi dem.

Er der ingen, der holder øje med deres facebook, når de for eksempel lægger en live-video op fra Gammeltorv i København?

- Med de udfordringer, som politiet har, så kan man stille spørgsmålet, om de skal holde øje med nogle ganske få personer. Det må være en del af det daglige politiarbejde. Men det er klart, at når sådan noget her kommer frem hos jer, så kunne det godt ske, at det var anledning til at tjekke en ekstra gang

- Vi skal bare knalde til dem, alt det vi kan, men det ville være uærligt, hvis jeg stod her og sagde, at jeg havde en løsning, fordi jeg ikke tror, at der er nogle lette løsninger, slutter justitsministeren.

1 af 2 
2 af 2 Søren Pape raser over, at medlemmer af Levakovic-klanen ikke overholder deres indrejseforbud. Her er det Alpacino Petrovic. (FOTO: Privat og Mogens Flindt)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen