Annonce:
Annonce:

Pape: - Så dum er jeg ikke

Den daværende justitsminister blev vækket sent om natten af sin Josue. Hvornår fortællingen om hadforbrydelse opstod, husker han ikke

Annonce:
Følg Politik

Noget var slet ikke som det burde, da skatteadvokat Branislav Gvozdiak i maj 2018 blev anholdt efter en simpel sag om vold mod Josue Medina Vasquez, Søren Pape Poulsen daværende samlever.

Det har Politiken i dag afsløret ved hjælp af en hidtil ukendt video og en række eksperters vurdering. Slovakkens advokat kræver nu sagen taget op igen.

Sagen bliver ikke mindre speget af, at Justitsministeriet ligger inde med sms'er , som de ikke vil udlevere til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet konfronterer Søren Pape Poulsen med de mange løse ender under Folketingets åbning tirsdag.

SE INTERVIEWET OVER ARTIKLEN

- Du trak ikke i nogen tråde den morgen?

- Det kan jeg godt garantere dig. Det kan godt være folk synes, at jeg ikke er så klog. Men så dum er jeg heller ikke, at man begynder at bruge sit ministerembede i den slags sager. Det kunne jeg aldrig drømme om. Det skal man holde sig fra. Jeg var der som partner og mand.

Annonce:

Han er klar til, at alle sms'er bliver udleveret til offentligheden.

- Jeg har ingen problemer med, at alt kommer frem i den sag. Jeg synes ikke, nogen skal have særbehandling, uanset hvem man er. Jeg har ikke kendt til det, før jeg læste det i morges.

- Hvad vil du konkret gøre for at kaste lys over sagen?

- Jeg kan ikke gøre så meget ved det lige nu. Når du stopper som minister, afleverer du telefon og alting Jeg ved positivt, at jeg ikke har taget initiativ selv til noget som helst. Det skal man holde sig langt frem.

- Du kan skrive til Ombudsmanden, at det er med din gode vilje, at alt bliver langt frem?

- Jeg tror, vi skal gøre det politisk i Folketinget.

- Hvordan?

- Jeg bliver nok sendt hjem i morgen, vil jeg tro (pga. valg, red.). Så kan man tage det op igen efter valget.

- Episoden finder sted ved 3-4-tiden om natten. Hvornår ringer Josue til dig og fortæller, hvad der er sket?

- Ham kommer hjem og fortæller mig det.

- Hvornår?

Annonce:

- Jeg sov. Jeg kiggede ikke på klokken. Der sent - tidligt på natten, kommer han hjem, og jeg får det at vide.

- Han vækker dig og fortæller det?

- Ja, og siger, at der er nogen, som har opført sig respektløst over for ham. Og slået ham. Så bliver jeg helt ... Vi snakker lige kort om det, så sov jeg videre. Så er det næste dag, vi tager en snak om, hvad i alverden er det, der er foregået.

- Allerede ved 7-tiden (om aftenen, red.) skriver Københavns Politi på Twitter, at der er tale om en hadforbrydelse. Hvornår hører du den her påstand om en hadforbrydelse?

- Det kan jeg overhovedet ikke huske. Jeg ved bare, at man endte med at der ikke var grundlag for at rejse tiltale for en hadforbrydelse.

- Hvornår hører du om, at det er hans påstand, at det er en hadforbrydelse?

- Det gør jeg vel ... Det ved jeg simpelthen ikke, om han siger det, dér om morgenen eller det er dagen efter, da vi kommer til at tale om det. Det har man så sagt, at det er det ikke.

Annonce:

- Domstolene har fældet dom. Jeg stoler på vores uafhængige domstole.

- Den får lov at svæve i det offentlige rum i ret lang tid, daværende statsminister Lars Løkke kaldet det en hadforbrydelse. Gerningsmanden bliver kørt til Bellahøj. Eksperter fastslår, at det er usædvanligt, hvad der er sket. Derfor er det så afgørende, hvad den daværende justitsminister hører om, hvorvidt det er en hadforbrydelse. Kan du huske, hvornår den historie, vi nu ved ikke er sand, kommer dig for øre?

- Det kan jeg ikke. Man er først og fremmest par, når sådan noget her sker. Når ens partner er blevet overfaldet, så er det det, man reagerer på. Hvis politiet har foretaget sig andre procedure end det, man bør foretage sig, så må de svare på det.

- Men hvornår hører du om den trafik, der har været den nat. Den må du høre om, da du kommer ind i ministeriet eller hvornår?

Annonce:

- Næh, overhovedet ikke. Jeg er bare rystet over det, der er sket. Så kommer jeg ind i ministeriet, og så snakker man om det. Så kører sagen sin gang. Så mener de, at der nogle procedure, som burde være anderledes. Jeg skal være den første til at ønske, at det kommer for dagens lys.

- Du var ude at kalde det en hadforbrydelse.

- Det var jo, fordi min bedre halvdel hørte det. Som han har sagt, han (gerningsmanden, red.) sagde at han ikke kunne lide homoseksuelle. Det fandt man ikke kunne godtgøres, så var det ikke en del af sagen. Den her sag handler ikke om, hvad jeg har sagt og gjort. Den må jo handle om, om Københavns Politi har behandlet den her sag anderledes, end man burde behandle den. Det har jeg kun én interesse i, det er, at det kommer for en dag. Hvad skulle min interesse være i andet?

Kom tættere på de konservatives statsministerkandidat her:

Søren Papes vilde fortid

Bag om Pape-afsløringer: Sådan kom vi på sporet

Dolker 'vennerne': Beskidt spil på Borgen

Engells dom: Sådan står rivalerne

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:

Mette Frederiksen vil ikke sidde i en regering kun med Radikale Venstre efter valget. Det fortalte hun efter åbningstalen tirsdag. Hør mere i 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: