Pape stemmer i Venstre-land: Jeg er sikker på K-mandat

Konservatives formand er overbevist om, at den svære mission om at sikre et K-mandat i Vestjylland vil lykkes.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, er overbevist om, at det vil lykkes partiet at sætte både meningsmålinger og politiske kommentatorer til vægs og sikre et godt resultat ved torsdagens folketingsvalg.

- Jeg har fuld og helt tillid til de vestjyske vælgere. Jeg er sikker på, at de giver os et mandat, siger han til TV2 News efter at have afgivet sin stemme.

K-formanden stiller op i Vestjylland, der traditionelt set er Venstre-land. Ved det seneste valg fik Konservative ikke et eneste mandat i storkredsen, men det, er Søren Pape overbevist om, vil lykkes denne gang.

Skulle det ikke lykkes, er den tidligere Viborg-borgmester, der ikke sidder i Folketinget i dag, klar til at pakke sammen som partiformand, har han flere gange meddelt.

Samme budskab gentager han over for TV2 på valgstedet.

- Jeg render da ikke fra det, jeg går og siger. Men jeg føler mig fuldstændig overbevist om, at vælgerne her på egnen kan se en idé i, at der bliver valgt en partiformand her i Vestjylland, siger han.

Pape er den eneste partileder, der opstiller i storkredsen, men han får skarp konkurrence fra flere højtprofilerede Venstre-folk, blandt andre partiets næstformand, Kristian Jensen, og den politiske ordfører Inger Støjberg, der begge kan trække mange borgerlige stemmer.

Konservative fik kun 3,8 procent af stemmerne i Vestjylland ved sidste valg. Ifølge et vægtet gennemsnit af de seneste meningsmålinger, som valgforsker Søren Risbjerg Thomsen har foretaget for Altinget, står partiet til 3,8 procent af stemmerne på landsplan ved dette valg.

Ved valget i 2011 fik Konservative 4,9 procent af stemmerne på landsplan.

10 kommentarer
Vis kommentarer