Pape: Stemningen kunne være bedre i blå blok

Det ville være 'Komiske Ali' at sige, at stemningen i blå blok er fantastisk, siger Søren Pape Poulsen

Det vil være 'Komiske Ali' at betegne stemningen i blå blok som fantastisk, ifølge Søren Pape, formand for Konservative
Det vil være 'Komiske Ali' at betegne stemningen i blå blok som fantastisk, ifølge Søren Pape, formand for Konservative

Når regeringen og Folketingets partier til efteråret tager hul på de længe ventede 2025-forhandlinger, er det med vidt forskellige - og direkte modstridende - krav fra de fire borgerlige partier.

Men det er ikke den eneste udfordring for de vigtige forhandlinger. Samarbejdet og stemningen internt i blå blok kunne mildest talt også godt være bedre, pointerer De Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen.

- Man kan mildest talt godt sige, at nogle knap så venlige mennesker har fortalt rigtig mange sjove historier om os, siger han.

- Men jeg tror på, at vi alle sammen ved, hvor vigtigt og nødvendigt, det her er. Jeg tror på, at vi kan gå ind i et rum, lukke døren, og bruge nogle dage i fortrolighed sammen. Så kan det være, at vi når derhen. Det kan også være, vi ikke gør.

- Vi har alle en forpligtelse til at stramme os an og med et godt hjerte forsøge at finde en aftale.

- Hvordan vil du karakterisere jeres samarbejde og stemningen i blå blok?

- Jamen, altså. Vi får det jo til at fungere. Og stemningen er professionel. Men den kunne være bedre.

- Det ville være Komiske Ali at sige, at det bare går fantastisk. Men vi får det til at fungere. Og det er slet ikke sådan, at vi ikke kan være i stue sammen. Men jeg synes, at alle skal have en interesse i at få stemningen løftet lidt.

- Hvem bærer hovedansvaret for det?

- Det er jo altid dem, der sidder for bordenden, der har hovedansvaret, og det er jo regeringen. Men vi har selvfølgelig alle et ansvar, også mig.

Søren Pape Poulsen har søndag udnævnt lavere boligskat som sin absolutte hovedprioritet i efterårets forhandlinger. Liberal Alliance kræver topskattelettelser, Dansk Folkeparti vil bruge pengene på velfærd, og Venstre-regeringen vil sænke skatten i bunden.

- I er det mindste parti og dermed dem med færrest muskler om bordet. Hvordan vil I få jeres sag igennem?

- Det gjorde vi også sidste år. Og der lykkedes det at få fastfrosset grundskylden. Og jeg har det sådan, at for at en aftale er god, skal alle parter jo synes, at den er god. Både regeringen, DF, LA og os. Og jeg har en tro på, at alle parter har en interesse i at finde hinanden.

34 kommentarer
Vis kommentarer