Annonce:
Annonce:

Pape: Vi skal erkende at vi ikke kan være noget for alle

De Konservative fejrer 100 års jubilæum. Søren Pape har fokus på en 'langsigtet genopbygning' af partiet

De Konservative og formand søren Pape fejrer mandag 100 års jubilæum med historisk lav vælgeropbakning. (Foto: Rumle Skafte)
De Konservative og formand søren Pape fejrer mandag 100 års jubilæum med historisk lav vælgeropbakning. (Foto: Rumle Skafte)
Annonce:
Følg Politik

Mandag er det 100 år siden, at Det Konservative Folkeparti holdt stiftende landsråd. Søren Pape Poulsen markerer det skarpe hjørne som den partiformand, der har stået i spidsen for det mindste konservative parti.

- Hvordan er det at fejre jubilæum med historisk lav vælgeropbakning?

- Det havde da været sjovere, hvis vi havde haft en større vælgeropbakning. Men vi er i gang med at sætte retninger for, hvor vi gerne vil hen, siger han.

- Jeg er meget bevidst om, at min rolle er at stå i spidsen for en langsigtet genopbygning af partiet. Det er selvfølgelig en kæmpe udfordring, som jeg er meget ydmyg over for.

- Hvad vil du gøre for at vende skuden?

- Jeg tror, at mange har svært ved helt at genkende Det Konservative Folkeparti. Vi har villet være meget for mange, og så er folk blevet i tvivl om, hvad det egentlig er, vi vil.

Annonce:

- Med den størrelse, vi har, tror jeg, at det er vigtigt, at vi erkender, at vi ikke kan være noget for alle hele tiden.

- Min opgave er stille og roligt at fokusere på nogle færre ting, få nogle resultater igennem og derfra bygge partiet op. Folk skal opleve, at vi holder vores løfter.

- Mange års regeringssamarbejde har også slidt på os. At være den lille i et regeringssamarbejde er ikke let. Vi fik mange gode resultater igennem, men hvad nytter det, hvis vi ikke har kunnet høste gevinsten?

- Hvad er jeres store konservative projekt?

- Vi ønsker en stat, der er stærk nok til at løfte de svageste, men for svag til at knække de stærkeste. Det er det, vi har båret på i 100 år.

- Vi har mange diskussioner internt i partiet, fordi vi har vægt på det sociale, det liberale og det nationale. Den trekløver gør os konservative. Og det betyder også, at selv om vi i dag ikke er et stort parti, så er vi brede politisk set.

Annonce:

- Og man kan godt skrive politisk historie og få stor indflydelse med mindre end 42 mandater.

- Er tiden ikke bare løbet fra et konservativt parti?

- Nej. Konservatismen er en del af tidsånden i hele Europa. Der er en stærkere national bevidsthed, fokus på familien og balancen med at tage sig af de svage uden at lægge bånd på de andre. Vi skal bare have dem, der sympatiserer med den tanke, til også at stemme på os.

- Vi skal være det borgerlige klima- og miljøparti, uddannelses- og dannelsesparti og erhvervslivets parti.

- Kommer vi til at opleve De Konservative fejre 200 års jubilæum?

- Jeg tror ikke, jeg gør. Men jeg er sikker på, at dem, der lever til den tid, gør.

- De tanker, der lever i konservatismen, er så rodfæstet i rigtig mange mennesker, at det nu handler om, at vi skal blive bedre til tydeligt og klart at vise, hvad det konservative projekt går ud på.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: