Pape vil have flere betjente og kortere skoledage

Konservative lægger nøje udvalgte mærkesager frem på partiets sommergruppemøde - grundskyld, skole og politi

Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO

Man kan næsten høre et ekko af den Stop-kampagne, som De Konservative rullede ud over landet i foråret, runge over pressemødet i forlængelse af partiets sommergruppemøde i Snekkersten.

Stop grundskylden og stop de lange skoledage, lyder det fra partiet med formand Søren Pape Poulsen i spidsen.

Noget vil partiet dog arbejde for, at der kommer mere af, og det er politibetjente.

Konservative vil have 1500 ekstra betjente som del af det kommende politiforlig.

- Der er ingen tvivl om, at politiet har stadig flere udfordringer. Vi så, hvordan den ulykkelige begivenhed i februar har trukket meget store veksler på vores politi.

- Der er vel ikke nogen, der tror, at opgaverne bliver mindre, siger partileder Søren Pape Poulsen.

Partiet vil senere præsentere flere krav til politiforliget.

En anden af efterårets store politiske mærkesager for De Konservative bliver det serviceeftersyn af folkeskolereformen, som undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) har lovet.

- Jeg vil nødig lyde som en, der siger, "hvad sagde jeg", men vi har fra begyndelsen sagt, at der var fundamentale problemer med folkeskolereformen, siger Søren Pape Poulsen.

Partiets politiske ordfører, Mai Mercado, understreger, at skoledagene er blevet meget længere, end politikerne havde forventet, da de vedtog reformen, som også De Konservative lagde stemmer til.

Dagene er blandt andet blevet længere, fordi reformen gav flere timer i fag som dansk og engelsk.

- Det var rigtig gode tanker på papiret. Men det er slet, slet ikke det, vi er blevet mødt med efter sommerferien, lyder det fra Mai Mercado.

Ud over politiforlig og folkeskole vil De Konservative kaste kræfter efter kampen mod grundskyld, som partiet ligefrem lancerer en underskriftsindsamling imod.

- Vi opererer ikke med ultimative krav, men jeg har svært ved at se De Konservative deltage i en finanslovsaftale, der ikke adresserer grundskyld, siger Søren Pape Poulsen.

3 kommentarer
Vis kommentarer