Annonce:
Annonce:

Papes familieløgn afsløret

Statsministerkandidat Søren Pape Poulsen (K) har i årevis påstået, at hans ægtefælle, Josue Medina, er nevø til præsidenten for Den Dominikanske Republik. Men det er en falsk og opdigtet historie, fastslår det nu tidligere statsoverhoved via sin advokat. Pape ændrer nu forklaring

Søren Pape Poulsens mand, Josue Medina Vazquez Poulsen, er slet ikke nevø til den tidligere præsident i Den Dominikanske Republik, hvilket den konservative statsministerkandidat ellers har påstået i årevis

Se det opsigtsvækkende interview med advokaten her.
Annonce:
Følg Politik

I et opsigtsvækkende interview med Ekstra Bladet trækker Søren Pape Poulsens påståede svigerfamilie nu tæppet væk under Danmarks mest troværdige partileder og statsministerkandidat.

Søren Pape Poulsens mand, Josue Medina Vazquez Poulsen, er slet ikke nevø til den tidligere præsident i Den Dominikanske Republik, hvilket den konservative statsministerkandidat ellers har påstået i årevis. Det oplyser præsidentfamilien via deres advokat.

- Der er ingen familiære forbindelser, fastslår advokat Carlos Salcedo.

Det gav ellers genlyd i de danske medier, da Søren Pape Poulsen på de konservatives landsråd 27. september 2014 uopfordret præsenterede sin kæreste med blandt andet ordene:

’Hans onkel er præsident i Den Dominikanske Republik.’

Artiklen fortsætter under billedet ...

- Så han har politik tæt på. Så der får vi meget snak. Det er fantastisk, sagde Pape.
- Så han har politik tæt på. Så der får vi meget snak. Det er fantastisk, sagde Pape.
 

Annonce:

På det tidspunkt hed landets præsident Danilo Medina Sánchez.

Påstanden om, at Josue Medina Vasquez Poulsen er nevø til det caribiske statsoverhoved, er gentaget i medierne et utal af gange. Stort set alle danske medier har bragt oplysningen de seneste uger. Søren Pape og hans mand har aldrig korrigeret det.

Søren Pape vil være statsminister. Lykkes det, kan hans mand se frem til at skulle varetage repræsentative funktioner og deltage i officielle ægtefælleprogrammer under statsbesøg og ministerrejser.

Artiklen fortsætter under boksen ...

Papes eksotiske fortælling

Det konservative landsråd i september 2014 var skelsættende for Søren Pape. Her blev den tidligere Viborg-borgmester valgt som partiets formand, og for rullende tv-kameraer præsenterede han offentligheden for sin kæreste. Det skete med ordene:

- Nu har der flere gange været spurgt, om jeg ikke havde en kæreste. Om man ikke snart kunne få ham at se. Han kommer her. Josue er fra Den Dominikanske Republik.

- Josue har læst internationale studier i New York, og hans onkel er præsident i Den Dominikanske Republik. Så han har politik tæt på. Så der får vi meget snak. Det er fantastisk, sagde Pape.

Dermed gentog han den eksotiske familiehistorie, som parret allerede i december året før havde plantet lokalt i Viborg Stifts Folkeblad.

Men den fortælling stempler præsidentfamiliens advokat altså nu som usand - og opdigtet til lejligheden. Det samme gør officielle attester fra Den Dominikanske Republik.

Men gennem den nu tidligere præsidents familieadvokat bliver det nu slået fast, at Danilo Medina Sánchez ikke er onkel til manden, der sidste år blev gift med den konservative leder.

- Mit navn er Carlos Salcedo, og jeg er advokat i Den Dominikanske Republik, og jeg repræsenterer familien, indleder advokaten interviewet med Ekstra Bladet.

Annonce:

Ekstra Bladet har præsenteret ham for navnet på Josue Medina Vasquez Poulsen og vist ham et billede sammen med oplysningen om, at det i Danmark offentligt bliver påstået, at han er i familie med den nu tidligere præsident.

- Det er ikke korrekt. Familien kender ham ikke, og de kender ham heller ikke ud fra billedet. Det er ikke Danilo Medina Sánchez’ nevø. Eller nogen af hans søskendes nevø, siger han.

- Det kunne ikke være mere forkert. Det er en person, som ingen af dem kan genkende, og han har ingen familiære relationer med familien Medina Sánchez.

- Har du vist familien billedet af Josue?

- Ja, familien har set billedet, og de kender ham overhovedet ikke. De har aldrig set ham, fastslår Carlos Salcedo.

Artiklen fortsætter under boksen ...

Fremlægger dokument: Josue kan umuligt være præsidentnevø

Forud for interviewet med Ekstra Bladet har præsidentfamilien udstyret deres advokat, Carlos Salcedo, med et dokument. Her tilbageviser de, at Josue Medina Vazquez Poulsen overhovedet kan være i familie med den nu tidligere præsident:

’Fermín Medina de La Cruz’ (der er far til Josue, red.) forældre var ifølge de offentlige registre Gregorio de La Cruz og Juana Medina.

Ekspræsident Danilo Medina Sánchez’ forældre var Juan Pablo Medina og Amelia Sánchez.

’Josues mor har efternavnet Vásquez, og hun har ikke efternavnet Medina Sánchez. Danilo Medina Sánchez' søskende er børn af de samme forældre.’

Den konservative partileders ægtefælle, Josue Gabriel Medina Vasquez Poulsen, har udtalt, at hans far døde, da han var ung. Til det skriver præsidentfamilien, at kun en bror er død. Han hed Guillermo, og han døde i 1963. Josue er født i 1985. Endelig lyder det:

’Danilo Medinas forældre kendte ikke hinanden i 1941, hvor Fermín (Josues far) blev født. De blev gift i 1948.’

Ekstra Bladet er desuden kommet i besiddelse af officielle fødsels-, navne-, vielses- og dødsattester fra Den Dominikanske Republik, der slår fast, at Søren Pape Poulsens mand ikke er nevø til landets tidligere præsident.

Annonce:

Se det opsigtsvækkende interview med Carlos Salcedo øverst i artiklen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

De konservative ændrer forklaring

De konservatives pressetjeneste erkender, at Josue Medina Vasquez Poulsen ikke er præsidentens nevø, som Søren Pape ellers har påstået.

Det Konservative Folkepartis pressechef skriver følgende i en sms: 'Det er helt korrekt, at den tidligere præsident ikke er Josues onkel, men at der er en familiær relation mellem Josues afdøde far og den tidligere præsidents familie. Det er helt normalt i Den Dominikanske Republik, at man kalder familiære relationer længere ude i stamtræet for nevøer og onkler, og sådan har det også været i dette tilfælde'.

Hvordan den 'familiære relation' hænger sammen, forklarer pressetjenesten ikke.

Annonce:

Heller ikke hvorfor Søren Pape ikke kan redegøre for familieforholdet efter mange års samliv med 'præsidentens nevø' - og heller ikke hvorfor partiformanden nu sender en medarbejder i byen for at korrigere den falske påstand, han selv har turneret med i ni år.  

Ekstra Bladet har ellers bedt Søren Pape om et interview, hvor han kunne se advokatens udtalelser. Josue Medina Vasquez Poulsen er ligeledes blevet tilbudt et interview. Det har ingen af dem ønsket. Sidstnævnte opholder sig i Den Dominikanske Republik.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Præsidentnevø i Pape-praktik

 

Det er snart ni år siden, at den danske offentlighed første gang blev præsenteret for påstanden, at Søren Pape Poulsens nuværende ægtefælle er nevø til præsidenten for Den Dominikanske Republik.

I december 2013 skrev Viborg Stifts Folkeblad en artikel om Josue Medina Vasquez Poulsen, der var i praktik på rådhuset hos byens daværende borgmester, Søren Pape.

’Josue Medina er ingen hr. hvem som helst’, fremgik det af folkebladets spalter.

Annonce:

Josue Medina var nemlig nevø til præsident Danilo Medina – og nu var han i færd med at blive ’oplært i praktisk politik’, da hans onkel havde ’store planer’ med ham.

Læs mere her: Papes eksmand: Hemmeligt bryllup, spritkørsel og vold

Artiklen fortsætter under billedet ...

Ekspræsident Danilo Medina havde ifølge artiklen store planer for sin nevø. Men afviser via familiens advokat at være onkel til Søren Papes mand. Foto: Ritzau Scanpix
Ekspræsident Danilo Medina havde ifølge artiklen store planer for sin nevø. Men afviser via familiens advokat at være onkel til Søren Papes mand. Foto: Ritzau Scanpix
 

Magtfuld onkel
Under opholdet hos Søren Pape i Viborg skulle han studere lokalt demokrati, kommunestyre og borgerinddragelse.

I reportagen fra et møde i Bjerringbro Udviklingsråd blev det dog understreget, at Josue Medina Vasquez Poulsen slet ikke behøvede en ’magtfuld præsidentonkel for at få succes’.

Som forretningsmand ejede han allerede en hel butikskæde på den caribiske tropeø og skulle få uger senere tiltræde en stilling på sit lands ambassade i Canada.

Viborg Stifts Folkeblad 15. december 2013.
Viborg Stifts Folkeblad 15. december 2013.

Artiklen fortsætter under boksen ...

Mest troværdig: Ærlige Søren Pape

Vælgerne opfatter Søren Pape som den absolut mest ærlige partileder.

En ny Megafon-måling viser, at selv Venstres vælgere fra sidste valg foretrækker Pape som statsminister: 54 procent af dem peger på Pape, mens kun 33 procent peger på Venstre-formand Jakob Ellemann.

Alle Megafons troværdighedsmålinger siden 2019 har udnævnt Søren Pape til den mest troværdige partileder.

Den såkaldte Pape-power gav fremgang ved folketingsvalget i 2019, og kommunalvalget i fjor blev det bedste for de konservative i 36 år.

Siden Søren Pape meldte sig som statsministerkandidat, er de konservative stormet frem. Seneste Voxmeter-måling giver partiet 31 mandater og 16,5 pct. af stemmerne. En fremgang på 10 procentpoint og 19 mandater i forhold til 2019-valget.

Du kan læse om Ekstra Bladets tanker bag at bringe den opsigtsvækkende historie i dagens leder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Læs mere

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: