Papes forlovede udsat for vold

Justitisministerens samlever er blevet udsat for vold natten til torsdag, oplyser Københavns Politi

Josue Vasquez fik ifølge anklageren et slag i ansigtet med knyttet hånd. Få et hurtigt overblik her

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Justitsminister Søren Papes forlovede  er i nat blevet udsat for vold i København. Den mistænkte er fremstillet i Københavns dommervagt, hvor han torsdag blev varetægtsfængslet i 13 dage.

Episoden skete klokken 03.30 natten til torsdag ud for LA-Bar på Gammel Mønt i København, hvor Søren Papes forlovede Josue Vasquez ifølge anklageren fik et slag i ansigtet med knyttet hånd.

Den sigtede skulle i den forbindelse have sagt: 'I don't like homoes.'

Søren Pape Poulsen sammen med sin kæreste, Josue Medina Vasquez, til Det Konservative Folkepartis landsråd. (Foto: Rumle Skafte) Politik Søren Pape: Jeg var tvunget til at springe ud

Den sigtede har oplyst, at han er fra Slovakiet, men at han har bopæl i den polske by Warszawa, hvor han arbejder. Han kom til Danmark mandag for at se VM i ishockey sammen med nogle venner.

Søren Pape Poulsen og kæresten Josue Medina Vasquez. Foto: Rumle Skafte Dansk politik Justits-Papes forlovede taget i spritkørsel

Den sigtede har oplyst, at han var beruset, da han var på LA bar, og at han kom op at skændes med en person. Desuden har han oplyst, at han ikke slog med knyttet hånd, men at han ikke husker meget fra episoden. Desuden oplyser han, at han ikke har noget imod homoseksuelle, og derfor nægter han udtalelsen, ligesom han nægter sig skyldig.

Artiklen fortsætter under billedet.

Josue Vasquez og Søren Pape. Foto: Rumle Skafte
Josue Vasquez og Søren Pape. Foto: Rumle Skafte
 

Ifølge anklagemyndigheden gik en dørmand mellem de to mænd, og dørmanden holdt den sigtede væk, indtil politiet kom.

Den anholdte er sigtet for vold og efter racismeparagraffen.

For første gang går De Konservative med i Copenhagen Pride. Og partiformand Søren Pape Poulsen går med. Foto: Jens Dresling7ritzau Dansk politik Pape skal giftes og går med i Priden

På Facebook skriver Søren Pape:

‪'Nu ser vi fremad og bearbejder hændelsen så godt, som man nu kan.'

Justitsministeriet oplyser, at Søren Pape ikke har yderligere kommentarer.

På Facebook har Josue Medina Vásquez selv delt dette opslag: 'No more hate crimes'.

Københavns Politi har ikke yderligere kommentarer, oplyses det til Ekstra Bladet.

Jura-ekspert efter overfald på Papes forlovede: Sådan funger racismeparagraffen

Selv om politiet har sigtet en slovak for vold og racisme efter overfaldet på Josue Vasquez, der er forlovet med justitsminister Søren Pape Poulsen (K), er der en generel tendens til, at der kun falder dom om racisme, hvis det er et generelt angreb på en gruppe af mennesker.

Det forklarer Trine Baumbach, centerleder på Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet. Hun understreger, at hun ikke vil forholde sig til den konkrete sag, men generelt siger hun:

- Hvis racismen er møntet på personen, er det ikke opfattet af racismebestemmelsen. Det skal være et generelt angreb på en bestemt gruppe, hvor der eksempelvis siges, at 'de yngler som rotter', eller 'at de er som kræftknuder.' Det skal være generaliserende. Men uanset hvad vil det være en skærpende omstændighed i voldsspørgsmålet, hvis han bliver dømt, siger hun.

Natten til torsdag blev Josue Vasquez ifølge anklagemyndigheden overfaldet af en slovakisk ishockeyfan ud for LA Bar i København. Torsdag er han fremsat i grundlovsforhør, hvor han er blevet sigtet for vold, ligesom han er sigtet efter racismeparagraffen.

Ekstra Bladet har torsdag aften været i kontakt med Rasmus Frederiksen, der er direktør på LA Bar.

Han er glad for, at barens personale greb hurtigt ind.

'Vi kan bekræfte at der i nat skete en episode i Sværtegade foran vores forretning. Vores sikkerhedspersonale greb hurtigt ind - selv om episoden skete ude på gaden og ikke i forretningen. Politiet blev tilkaldt og var hurtigt fremme og fik effektivt håndteret episoden og tilsyneladende anholdt gerningsmanden', skriver han i en skriftlig udtalelse til Ekstra Bladet.

Rasmus Frederiksen tager samtidig kraftig afstand fra overfaldet.

'Ligesom alle andre normalt fungerende mennesker tager vi selvfølgelig dyb afstand fra ALLE former for vold - derfor synes vi også det var rigtigt, at vores sikkerhedspersonale gik ud på gaden og skred ind og hurtigt rekvirerede politiet', lyder det fra direktøren.

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)