Annonce:
Annonce:

Papes nazi-stunt vækker internt oprør

Tidligere partiledere fører an: Tager klar afstand fra Søren Papes højredrejning

Siden sin udnævnelse til konservativ spydspids har Søren Pape forsøgt at rykket sit parti til højre. (Foto: Polfoto)
Siden sin udnævnelse til konservativ spydspids har Søren Pape forsøgt at rykket sit parti til højre. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Stop Pape!

Pæne konservative bedsteborgere, anført af en tidligere konservativ formand, gider ikke se deres gamle parti vække nazispøgelset til live, som det skete med kampagnen under overskriften ’Stop naziislamismen’.

– Jeg har ikke evner til at forklare nærmere om visdommen i den markedsføring, lyder det spidst fra Lars Barfoed, der blev i sommer afsat som formand, over for Politiken.

Samme skarpe tone kommer fra Per Stig Møller, som holder sig til at kritisere Søren Papes vision om at rykke partiet yderligere til højre.

Hans Engell: Derfor er der panik i Pape-land

Brevstorm
– Vi er ikke nogen højreorienteret vildbasseforening, som Schlüter udtrykte det engang for mange år siden. Vi ligger inde mod midten – men lidt til højre for den. Vi er ikke liberalister, og vi er ikke Dansk Folkeparti, sagde Per Stig Møller i sidste uge til Berlingske.

Annonce:

Dermed sætte de to tidligere partiledere ord på den kritik, som har rejst sig internt i partiet siden partitoppen og Søren Pape præsenterede slagnumret ’Stop naziislamismen’ midt i april.

Partiets kontor på Christiansborg er simpelt hen blevet bombarderet med vrede e-mails fra mangeårige medlemmer af partiet, fortæller en kilde i partitoppen.

Kritikken af Søren Papes linje kommer især fra højborgene Frederiksberg og Nordsjælland. En konservative kilde udlægger det, som at partiet er splittet mellem by og land.

Her står Søren Pape i spidsen for provins-fraktionen, som ønsker at trække partiet i en mere konfrontatorisk og højreorienteret retning, mens eksempelvis Per Stig, Lars Barfoed og den konservative folketingskandidat Mads Holger tilhører fløjen af by-konservative, som i særlig grad slår på tromme for et dannelsesideal.

Eksperter: Nazi-kampagne billedet på Konservativt kollaps

Pape om nazi-plakat: Hvordan skulle vi ellers have delt ordene?

Annonce:

Adspurgt til Lars Barfoeds reaktion på naziislamist-kampagnen har Mads Holger ingen kommentarer. Han konstaterer blot:

– Jeg synes, det er vigtigt, at man ikke glemmer de gode konservative dyder såsom social- og kulturpolitik. Det føler jeg nogle gange, jeg står lidt alene med – ikke bare i partiet, men i det borgerlige Danmark som helhed betragtet, siger han.

Al det lort
Byrådsmedlem igennem 24 år i Lyngby-Taarbæk Lene Kaspersen, der i dag sidder i regionsrådet i Region Hovedstaden, er faktisk enig i Søren Papes højredrejning af partiet og minder om, at partiet jo engang hed netop Højre. Men hun bryder sig ikke om udtrykket ’naziislamisme’.

– ’Nazi’ trykker på nogle forkerte knapper. Jeg ved godt, vi skal huske krigen, men vi kan ikke blive ved med at bruge den som skræmmemiddel. Jeg ville ikke have brugt det ord, påpeger hun.

Annonce:

Adskillige rutinerede konservative politikere har i forbindelse med denne artikel valgt at afstå fra at udtale sig om partiets aktuelle kurs. Som en formulerer det, ’jeg forsøger at holde mig ude af al det lort’.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få Per Stig Møller og Lars Barfoed til at uddybe deres synspunkter.

Heller ikke Søren Pape ønsker at udtale sig.

Søren Pape besøgte for to uger siden Ekstra Bladets live-studie, hvor han debatterede den famøse plakat med SF's Özlem Cekic. Her kan du se et nedklip fra programmet.

Hård kritik af Papes nazi-kampagne

Engell: Papes ultimative krav er fluffy

Udskældt K-kampagne huer ikke Lars Barfoed

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: