Annonce:
Annonce:

Partier indkalder Rasmus Prehn i dobbelt samråd

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) skal stå skoleret i forbindelse med sine dyre spisevaner og hemmelige middagsgæst

Pinligt. Flovt. Dumt. Det var de tre ord, fødevareminister Rasmus Prehn (S) brugte flest gange, da han skulle forklare sig på et samråd overfor Miljø- og Fødevareudvalget om sit voldsomme bilagsrod. Stadig nægter han pure at oplyse navnet på den journalist, han spiste en dyr middag med.

Pinligt. Flovt. Dumt. Det var de tre ord, fødevareminister Rasmus Prehn (S) brugte flest gange, da han skulle forklare sig på et samråd over for Miljø- og Fødevareudvalget om sit voldsomme bilagsrod. Stadig nægter han pure at oplyse navnet på den journalist, han spiste en dyr middag med.
Annonce:
Følg Politik

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) skal atter stå skoleret på ikke bare ét, men to samråd i forbindelse med sine dyre spisevaner og hemmelige middagsgæst.

Det bekræfter Venstre og Dansk Folkeparti over for Ekstra Bladet.

Først indkaldes Rasmus Prehn til et lukket samråd, hvor ministeren vil blive bedt om at sige navnet på den journalist, han i virkeligheden spiste middag med på Restaurant Undici. Som Ekstra Bladet afslørede før sommerferien, var det nemlig et forkert navn, han havde skrevet på bilaget.

Det er det eneste, der er på programmet for det lukkede samråd, fortæller formanden for Miljø- og Fødevareudvalget, René Christensen (DF).

Annonce:

- Vi indkalder til et lukket samråd, og vi har ikke behov for mere end 15 minutter. Spørgsmålet bliver, om ministeren vil oplyse, hvem han spiste middag med den 10. juni 2020. Vi stiller kun det spørgsmål.

- Det bliver et lukket samråd. Så kan han vise os den tillid at sige, hvem det var, og vi kan ikke referere fra det, når det er lukket, siger René Christensen.

Luksusmiddag til 25.300 kroner
Dernæst indkalder Venstre Rasmus Prehn i et åbent samråd samme dag, efter at Frihedsbrevet har afsløret, at ministeren til et event bespiste i alt 20 deltagere med en luksusmiddag, der kostede ministeriet 25.300 kroner.

I slutningen af august i år var Rasmus Prehn ligeledes indkaldt i samråd på baggrund af Ekstra Bladets afsløringer af hans bilagsrod, hvor han ved adskillige lejligheder måtte betale tilbage, efter at han brugt sit ministerkreditkort i byen.

Annonce:

- Det tyder på, at jo mere man graver i det her, jo mere kommer der frem, siger Torsten Schack Pedersen, der er medlem af fødevareudvalget for Venstre.

Luksusmiddagen fandt sted efter et såkaldt netværksevent om fremtidens landbrug og en mulig jordreform, men ingen repræsentanter fra de største landbrugsorganisationer var til stede, og det undrer Venstre.

- Det er et specielt sammenfald af folk, man har inviteret, når man skal diskutere jordfordeling. Man har ikke inviteret dem, der ejer jorden, altså landmændene. Det påkalder sig en lang række nye spørgsmål til ministeren, siger Torsten Schack Pedersen (V).

Han undrer sig desuden over, hvorfor lige netop det møde skulle være så dyrt. Fødevareministeriets egne retningslinjer for møder og middage blev nemlig brudt, men det havde ministeriet dog selv givet dispensation til ifølge Frihedsbrevet. Sådan en middag må maks koste 600 kroner per mand, inklusive drikkevarer, hvor luksusmiddagen i ministeriet kostede 1265 kroner per mand.

Annonce:

- Hvorfor er det, man fraviger reglerne lige for det her arrangement, og hvordan er det i øvrigt, at man bare kan dispensere fra reglerne? Jeg synes, det er svært at se logikken, siger Torsten Schack Pedersen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Søren Pape bor i en almen kæmpelejlighed i Viborg, som han selv skaffede støtte til opførelsen af, da han var borgmester. Hør om hans svineheld på det almennyttige boligmarked i ugens udgave af 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: