Partier kræver redegørelse fra regeringen efter angreb

Ifølge Kriminalforsorgen blev mistænkt gerningsmand radikaliseret i fængslet. Partier ønsker forløbet afdækket

Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten ønsker en redegørelse af forløbet op til lørdagens angreb mod Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade i København.

Det skriver Berlingske, der mandag kunne oplyse, at den formodede gerningsmand, Omar Abdel Hamid El-Hussein, under sit fængselsophold udtrykte tanker om, at han ville til Syrien og kæmpe for Islamisk Stat.

Det fik Kriminalforsorgen til at advare PET om den unge mand.

- Det er meget vigtigt at få afdækket forløbet fra, at han ytrer, som han gør, til at han fik magt, som han havde agt. Vi må finde ud af, hvad der helt præcist er blevet gjort i processen, og om der er sket en fejl hos politiet, PET eller en tredje part, siger Pernille Skipper, politisk ordfører for Enhedslisten, til Berlingske.

Karsten Lauritzen fra Venstre formoder "på det kraftigste" at regeringen foretager en redegørelse oven på oplysningerne, så det kan blive klarlagt, om der er blevet begået fejl fra politiet eller PET's side. Dansk Folkeparti forlanger også, at sagen bliver blotlagt.

- Vi vil kræve en redegørelse fra regeringen i de kommende dage. Oplysningerne fra fængslet kan få store konsekvenser, hvis det viser sig, at nogen kunne have gjort mere - men det er endnu for tidligt at sige. Derfor er det vigtigt at få sagen undersøgt til bunds, siger retsordfører Peter Skaarup til Berlingske.

0 kommentarer
Vis kommentarer