Partier om regeringsudspil: Familiefjendsk og syg tankegang

Regeringen mener, at børnefamilier bør arbejde mere. Langt ude, lyder det fra flere partier

Familiefjendsk, syg tankegang og bizart.

Sådan er SF's, Enhedslistens og Alternativets reaktion på, at regeringen vil have børnefamilier til at droppe tankerne om deltidsarbejde og arbejde mere.

- Venstre burde droppe den familiefjendske politik og lytte til børnefamilierne, som jo ønsker at skabe en god og tryg opvækst for deres børn, siger Trine Schøning Torp, social- og ligestillingsordfører for SF.

Hos Alternativet slår man på tromme for, at alle kun bør arbejde 30 timer, så derfor finder partiet også regeringens udmelding fuldstændig ude af proportioner.

- Det er en bizar udmelding. Regeringen ved jo godt, at flere tusinde børnefamilier har udtalt, at de har problemer med at få deres arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen.

- Jeg synes, det er ekstremt kortsigtet. Derimod ville man få meget mere ud af, hvis alle kun arbejdede 30 timer om ugen, siger arbejdsmarkedsordfører Josephine Fock.

Enhedslistens familieordfører, Maria Reumert Gjerding, mener også, at det er en helt forkert prioritering.

- Det er en syg tankegang, at vi skal sætte børn i verden, som vi afleverer i institution størstedelen af deres vågne timer, så vi kan knokle på arbejdsmarkedet og tjene penge nok til at købe os til hushjælp og børnepasning.

Men for regeringen handler det om at imødekomme udfordringen ved, at alt for mange efterhånden går på deltid, siger Venstres børneordfører, Anni Matthiesen.

- Det er vigtigt for os, at forældre har det frie valg ved for eksempel at have mulighed for at få passet deres børn på skæve tidspunkter. Men jeg vil gerne understrege, at det er op til børnefamilierne hver især, hvor meget de vil arbejde.

- Men det lyder ikke særlig frit, når I siger, at børnefamilierne bør droppe tanken om at arbejde på deltid og i stedet arbejde mere?

- Vi er udfordret ved, at flere danskere går på deltid, når der er efterspørgsel på arbejdskraft. Derfor er vi som politikere nødt til at spørge danskerne, om ikke de har mulighed for at klare et fuldtidsjob.

18 kommentarer
Vis kommentarer