Partier presser på for kommissionsundersøgelse af Skat

En hurtigt-arbejdende kommission vil modsat en advokat kunne afhøre vidner om milliardsvindel, lyder det

Det er et mysterium og en skandale, hvordan Skat kunne blive franarret 12,3 milliarder kroner, uden at det blev opdaget. Det mysterium vil et flertal på Christiansborg gerne til bunds i.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) foretrækker en advokatundersøgelse, fordi den vil være det hurtigste. Men både De Radikale og Dansk Folkeparti taler for en undersøgelseskommission.

En undersøgelseskommission kan afhøre vidner, som har mødepligt, lyder et af hovedargumenterne.

- Det har både de medarbejdere, det drejer sig om, men også den danske offentlighed en klar interesse i, siger skatteordfører Martin Lidegaard (R).

- Hvis det eneste argument for, at det skal være en advokatundersøgelse, er, at det skal gå hurtigt, så synes jeg, det er et dårligt argument. Det vigtigste er, at vi får det hele udboret, siger skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF).

- Vi må drøfte, om der er nogle knapper, vi kan skrue på, så vi kan få bragt tiden ned. For jeg har heller ikke interesse i, at det skal tage fire år, siger han.

Svindlen skete fra 2012 til 2015. Den skal være sket ved, at et større organiseret netværk af selskaber i udlandet søgte at få refunderet udbytteskat på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation.

Det var først efter et tip, at Skat i juni 2015 blev opmærksomme på den organiserede svindel. Trods advarslerne fortsatte udbetalingerne frem til 6. august, da et nyt tip fik Skat til at standse pengestrømmen.

Partierne drøfter torsdag med skatteministeren, hvad der skal undersøges og om en kommission eller en advokat skal stå i spidsen.

Bagmandspolitiet efterforsker også sagen.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.