Partier skærper tilsyn med muslimske friskoler

Samfundets penge skal ikke misbruges af religiøse forkyndere, siger Bertel Haarder (V)

Et flertal af Folketingets partier er på et møde i Kirkeministeriet blevet enige om to politiske delaftaler om religiøse forkyndere.

Alternativet, Enhedslisten og Radikale Venstre har ikke siddet med til forhandlingerne.

Delaftalerne omfatter en skærpelse af kommunale tilsyn med landet friskoler og en stramning af folkeoplysningsloven, som gør det muligt at fratage offentlig økonomisk støtte til religiøse foreninger.

- De går ud på, at samfundet ikke skal være til grin for vores egne penge. Folkeoplysningsloven skal ikke kunne bruges til at modarbejde eller underminere grundlæggende frihedsrettigheder eller menneskerettigheder i vores samfund, siger kultur- og kirkeminister Bertel Haarder (V).

- Det er det samme, der står i friskoleloven, hvor skolerne skal forberede eleverne til et samfund med frihed og folkestyre, siger ministeren.

Der er ikke tale om en stor forkromet aftale, men derimod to delaftaler. Det betyder også, at der venter flere politiske forhandlinger forude.

Blandt andet skal partierne diskutere forslag til forbud mod indrejse af radikale religiøse forkyndere og kriminalisering af ytringer.

36 kommentarer
Vis kommentarer