Annonce:
Annonce:

Partier vil sende flygtninge ud i østeuropæernes job

Flygtninge skal overtage det arbejde, som østeuropæere i Danmark varetager, mener Socialdemokraterne og SF

Annonce:
Følg Politik

Det er ikke nødvendigt at være dygtig til dansk for at gøre rent på et hotel, køre lastbil eller gå til hånde i et gartneri.

Det mener Socialdemokraterne, som vil have flygtninge ud i job, der i dag ofte varetages af personer fra Østeuropa.

Og hvordan det skal lade sig gøre, bør diskuteres ved de kommende trepartsforhandlinger mellem arbejdsmarkedets parter, mener partiet.

- Det bør være et hovedformål med trepartsforhandlingerne, at vi får en konkret plan for, hvordan man får flygtninge til at tage nogle af de job, som østeuropæere i dag bestrider, siger integrationsordfører Dan Jørgensen (S).

- Vi forestiller os noget i retning af, at det kan indgå som et kriterium i forbindelse med visitationen og den efterfølgende fordeling af flygtninge rundt om i landet, siger han.

Annonce:

Når flygtninge fordeles til landets kommuner, skal det med i overvejelserne, hvor der findes arbejde, som de kan udføre. Det drejer sig blandt andet om rengøringsarbejde og stillinger i landbruget og i restaurationsbranchen, forklarer Dan Jørgensen.

- De her job er besat af østeuropæere, som heller ikke har de store danskkundskaber. Eftersom sprogbarrieren ofte er den største barriere, burde her være et potentiale for at få placeret flygtninge, siger han.

Også SF ser muligheder i de stillinger, som varetages af udlændinge i dag.

- Vi ser, at masser af østeuropæere finder arbejde i sektorer, som kun kræver begrænset oplæring, og hører om arbejdsgivere på gartnerier og hoteller, der savner arbejdskraft, siger SF's beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge.

- Vi foreslår derfor, at der bliver lavet et målrettet integrationsforløb med nogle af disse brancher, siger han.

SF ønsker, at virksomheder bliver forpligtet til at erstatte østeuropæiske medarbejdere med personer, der bor i Danmark.

Annonce:

- Vi håber, at regeringen vil være med til at se på, hvordan vi skaber rigtige job til nydanskere, siger Karsten Hønge.

Regeringen indleder torsdag trepartsforhandlingerne med fagbevægelsen og arbejdsgiverne. Her er det ifølge regeringen netop et hovedtema, hvordan man får flygtninge ud på det danske arbejdsmarked.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: