Partileder hænger ukendte stenkastere ud som indvandrere

Nu har Pernille Vermund fra Nye Borgerlige slettet sit opslag på Facebook

Pernille Vermund vil gerne i Folketinget. Foto: Privat
Pernille Vermund vil gerne i Folketinget. Foto: Privat

Politiet leder fortsat efter en række ukendte gerningsmænd, som står bag flere forskellige livsfarlige stenkast fra motorvejsbroer rundt om i landet.

At ordensmagten ikke har været i stand til at opklare forbrydelserne, som i august kostede en tysk kvinde livet på Fyn, afholder dog ikke formanden for Nye Borgerlige Pernille Vermund fra mere end at antyde, at der er tale om gerningsmænd med mellemøstlig baggrund.

'Med mellemøstlige mennesker følger... Smid nu for pokker kriminelle udlændinge ud ved første dom. Vi vil ikke lægge hverken jord eller frihed til denne mørke kulturs hærgen!', skrev Vermund tirsdag eftermiddag på Facebook.

Slettet
Under bemærkningen, som blev ledsaget af en opfordring til at hjælpe det nationalkonservative parti til at blive opstillingsberettiget til Folketinget, lå et screendump af tre nyhedshistorier. De havde rubrikkerne: 'Ambulance med patient med hjertestop ramt af stenkast', 'Kilder til TV2: Lig af 25-årig kan være blevet parteret' og 'Fængselsbetjent overfaldet da han skulle hente børn'.

- Der var tre sager, der bare var seneste nyt, som handlede om, at vi har fået nogle lidt andre tilstande i vores samfund, end vi havde for 30 år siden, siger den 40-årige arkitekt og politiker til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Pernille Vermunds nu slettede Facebookopslag om mellemøstlige mennesker. Skærmbillede: Facebook
Pernille Vermunds nu slettede Facebookopslag om mellemøstlige mennesker. Skærmbillede: Facebook

Nu er opslaget slettet, men det, hævder Vermund, er en fejl.

- Det var simpelthen, fordi jeg sad i flyet på vej hjem fra Spanien, og det var ikke meningen, det skulle slettes, men det røg simpelthen ud, siger Vermund, der ikke har planer om at lægge opslaget på igen, men står ved indholdet af det.Dansk racist på forsiden af New York Times

- Du skrev som kommentar til billedet: ’Med mellemøstlige mennesker følger…’ Hvad mener du med det?

- Det er en henvisning til et opslag, jeg har skrevet tidligere, hvor jeg siger, at når vi tager mennesker her til, der har et helt andet syn på, hvordan man opfører sig over for hinanden, så kommer det til at smitte af på vores samfund, når man får tilstrækkelig mange. Og vi ved jo, at der er store problemer med primært efterkommere af indvandrere fra muslimske lande.

Efter dansk racist i verdensberømt medie: Racisme har fået ny betydning

Ikke mange danskere taler tyrkisk
- Hvordan kan du vide, at der er tale om mennesker af mellemøstlig oprindelse, der står bag forbrydelserne, når du ser de historier?

- Hvis de taler tyrkisk, regner jeg med, at de er udlændinge – jeg tror ikke, der er så mange etniske danskere, der går rundt og taler tyrkisk (ifølge politiet råbte en af overfaldsmændene 'ludersøn' på tyrkisk efter fængselsbetjenten, red.). Stenkastet fra Aalborg var jo helt nyt, så det kender man ikke noget til. Men de eneste vidner til nogle af de stenkast, der har været, har beskrevet unge med anden etnisk herkomst, siger Pernille Vermund til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladets research har politiet dog kun i et enkelt tilfælde i forbindelse med de livsfarlige episoder med stenkast fra motorvejsbroer, efterlyst gerningsmænd efter etnicitet: I februar efterlyste man to sydlandsk udseende unge mænd.

'Spejlblank' udløste 'pikspiller'-gate: Sådan reagerer ophavskvinden

Hvide stenkastere er ligeså slemme
- Hvad hvis det viser sig, at det er nogle kridhvide danske drenge, der har kastet stenene?

- Så tænker jeg, at det er lige slemt, om det er den ene eller den anden gruppe, der gør det. Men når statistikkerne siger, at der er overvejende sandsynlighed for, at det her er en bestemt gruppe mennesker, så er det det, man forholder sig til.

Pernille Vermund henviser flere gange til de senere års tal fra Danmarks Statistik. De seneste viser, at gruppen af ikke-vestlige indvandrere er mere end dobbelt så kriminelle som indfødte danskere.

- Du bliver ved med at henvise til statistikker. Er det ikke en farlig retorik at bruge - at sige om nogle kriminelle, at de også bare nogen fra Mellemøsten?

- Men er de ikke fra Mellemøsten - eller hvad er problemet?

- Problemet er, at vi ikke ved, om det er nogen fra Mellemøsten.

- Jeg siger, at med mellemøstlige mennesker, følger mellemøstlige tilstande.

- Jeg har ikke hørt om nogen i Mellemøsten, der kaster sten ud fra motorvejsbroer...

- De eneste, der er blevet set i forbindelse med stenkast, er unge mænd, som er beskrevet som ikke-vestlige danskere.

- Det, at nogen vidner beskriver nogle mennesker, som politiet ikke har fået fat i, for sagerne er ikke opklaret, er det nok til at dømme en hel befolkningsgruppe på forhånd.

- Det mener jeg ikke, jeg gør. Jeg siger, at når vi tager et stort antal mennesker her til, så præger det vores kultur.

Ny partileder sviner Zenia Stampe: 'Du er spejlblank'

Villig til at æde sine ord
- Kan du ikke forstå, hvis velfungerende mennesker fra Mellemøsten kan føle sig stigmatiserede af dit opslag?

- Havde vi haft en rigtig god erfaring med folk fra Mellemøsten, så kunne jeg forstå, at man blev stødt over at blive puttet i en kategori med nogen, der laver ballade. Men det er desværre sådan, at der er en overkriminalitet af ikke-vestlige indvandreres efterkommere – altså dem fra de muslimske lande. Selv om der gudskelov er masser af indvandrere, som klarer sig godt, så er der nogle lande – Libanon, Irak, Afghanistan og Somalia, som er de værste, der bare ikke respekterer vores måde at leve på.

- Skulle det vise sig, at det er ballademagere af helt dansk herkomst, der har kastet sten ned på en ambulance – æder du så dine ord igen?

- I virkeligheden er budskabet det samme. Det ændrer jo ikke på statistikken. Hvis det om to år viser sig, at nu er der pludselig ikke nogen problemer med dem, der kommer fra Mellemøsten. Så må vi sige: ’Hold da op, mand. Der tog vi fejl. De kunne alligevel godt hanke op i sig selv’. Så kan jeg garantere dig, så æder jeg mine ord.

Dansk racist på forsiden af New York Times

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde