Partiledere: Forventer ren Venstre-regering

DF-formanden opfordrer Lars Løkke til at danne regering alene

Thulesen Dahl. (Foto: Casper Dalhoff)
Thulesen Dahl. (Foto: Casper Dalhoff)

Det ligner umiskendeligt, at Danmark får en ren Venstre-regering efter aftenens fælles møde for de fire blå partiledere.

- Vi behøver ikke at være langt fra, at der dannes en ny regering. Men det er Lars Løkke Rasmussen, som må drage sine konklusioner.

- Min opfordring er, at det skal gå stærkt, for vi kommer ikke i gang med de ting, vi skal i gang med, før der er dannet en ny regering, siger Kristian Thulesen Dahl

- Jeg har selv givet udtryk for, at det var der, det bar hen. Og nu kan jeg også konstatere, at det er sådan det ser ud, siger Kristian Thulesen Dahl.

Også Anders Samuelsen og Søren Pape Poulsen forventer, at der bliver tale om en ren Venstre-regering, 'medmindre der sker en eller anden sensation henover natten,' som Samuelsen formulerer det.

Dermed kan vi formentlig vente en ren Venstre-regering en af dagene efter et afsluttende møde mellem de fire partiledere i blå blok i går aftes, hvor de sidste detaljer om samarbejdet mellem Venstre, DF, LA og de konservative blev pudset af.

Dansk politik Thulesen Dahl: Løkke må gå solo  

Den seneste uge har Lars Løkke forhandlet på højtryk for at danne en regering.

De seneste dage har det dog stået ganske klart, at kun Liberal Alliance reelt var klar til at gå med i Løkkes regering.

Onsdag slog Konservative op i banen. I går gjorde Dansk Folkeparti det samme. Beskeden fra Søren Pape og Kristian Thulesen Dahl var enslydende, at de ikke kunne se deres respektive partier i regering på det foreliggende grundlag.

58 kommentarer
Vis kommentarer