Partiledere indkaldt: Forhandler om genåbning

Partilederne indkaldt til forhandlinger om en genåbning af det danske samfund

På et pressemøde 30. marts lød det fra statsministeren, at Danmark langsomt kan genåbnes efter påske, hvis alt går efter planen. Video: Ritzau Scanpix
Følg Politik

OPDATERING 16.45: Mette Frederiksen har nu orienteret partilederne i to timer og et kvarter, og mødet er stadig i gang, erfarer Ekstra Bladet fra en kilde tæt på forhandlingerne. Ingen andre partiledermøder i coronakrisen har varet så længe.

Mødet er efter Ekstra Bladets oplysninger slut ca. kl. 16.55

Folketingets partiledere er mandag eftermiddag blevet indkaldt til møde i Statsministeriet, hvor de forhandler med statsminister Mette Frederiksen om en gradvis genåbning af samfundet.

Det fortæller kilder tæt på forhandlingerne over for Ekstra Bladet.

Mødet bliver ifølge Ekstra Bladets oplysninger holdt over Skype-forbindelse, og partierne blev indkaldt med kort varsel. Omkring kl. 13.00 kom invitationen fra Statsministeriet. Mødet gik i gang 14.30.

Mødet, hvor partilederne deltager sammen med regeringstoppen, kommer, efter Mette Frederiksen i '21 Søndag' kunne fortælle, at meget peger imod, at vi er på vej mod en gradvis genoplukning af Danmark efter påskeferien.

Det er endnu uvist, hvilke instanser der som de første skal genåbnes - eller om starttidspunktet for genåbningen bliver allerede fra tirsdag efter påskeferien.

I Politiken kan man imidlertid læse, at regeringen er på vej med et forslag om at aflyse folkeskolens afgangseksamen, mens studentereksamenerne ser ud til at blive i kalenderen.

Et andet Danmark
Selvom statsministeren nu tager hul på planerne om at genåbne Danmark 'nænsomt' efter påske, afslørede hun søndag aften på DR, at vi slet ikke skal regne med at få vores gamle hverdag igen lige foreløbigt:

- Min bedste vurdering er - med det, jeg ved, og med det, vi har prøvet indtil nu - at vi kommer til at lægge store dele af vores almindelige liv om. Vi kommer ikke til at vende tilbage til det Danmark, som det var før 6. marts, lød det fra Mette Frederiksen i '21 Søndag'.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+