Partisoldater ansat: Radikal borgmester beskyldes for nepotisme

Fire radikale partisoldater ansat under Anna Mee Allerslev. Nu skal den radikale borgmester grilles i Københavns Borgerrepræsentation

Anna Mee Allerslev. (Foto: Kasper Løftgaard)
Anna Mee Allerslev. (Foto: Kasper Løftgaard)

Den radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev, er kommet under heftig beskydning for nepotisme.

Det sker, efter det er kommet frem, at fire personer med tilknytning til de radikale er blevet ansat i beskæftigelses og integrationsforvaltningen i København direkte under Allerslev i månederne efter kommunalvalget i 2013.

Af de fire personer har tre direkte været tilknyttet borgmesterens kampagne i kommunalvalgkampen. I alt 272 personer har søgt de fire stillinger.

Det viser en aktindsigt, som Radio24syv har fået i ansættelsesforløbet.

Ansættelserne møder nu kritik fra flere sider i Københavns Borgerrepræsentation.

Se også: Kommune-gak: Så mange millioner bruger de på apps

Se også: Borgmestre til regeringen: Stop nu det kærestepenge-kaos

- Det er meget mystisk, at lige præcist de fire stillinger skal gå til fire nære partifæller ud af så mange ansøgere. Det skal vi have undersøgt i borgerrepræsentationen. Derfor stiller jeg i morgen en forespørgsel til Anna Mee, og så må hun forklare sig, siger Dansk Folkepartis medlem af socialudvalget på rådhuset, Finn Rudaizky.

- Man kan næsten ikke tro, at det tilfældigvis kan fordele sig sådan, at det er fire partifæller, der er blevet ansat ved en tilfældighed, siger Finn Rudaizky til Ekstra Bladet.

Men kunne det ikke tænkes, at de var de bedste til jobbet, når de nu kender borgmesterens politik eksempelvis?

- Jeg vil gå så langt som til at sige, at hvis det var en pressechef, der skulle ansættes, så ja. Han skal rådgive borgmesteren, og derfor giver det god mening at have en, der kender og måske identificerer sig med borgmesterens partiobservans. Men der er ikke tale om den slags stillinger. Derfor er det meget mystisk, lyder det fra DF'eren.

Stillingerne dækker over job som pressekonsulent, direktionssekretær og en studentermedhjælper. Senest i august 2014 blev en landsnæstformand hos de radikale ansat i Anna Mee Allerslevs forvaltning.

Anna Mee Allerslev afviser kategorisk over for Radio24Syv, at hun har været inde over ansættelsesforløbet:

- Det har fuldstændig været forvaltningens opgave. Jeg fik først at vide, hvem der havde fået stillingerne, da beslutningen var truffet siger Anna Mee Allerslev til stationen.

84 kommentarer
Vis kommentarer