Paven dropper Nordisk Råd

Pave Frans har meldt afbud til at komme til Nordisk Råds session i København 1. november

Det var en skuffet præsident for Nordisk Råd, den tidligere socialdemokratiske minister Henrik Dam Kristensen, der i dag fik et afbud fra pave Franz til at deltage i Nordisk Råds session i København tirsdag 1. november.

- Det ærgrer for, for vi ville gerne have haft besøg af paven, men han kan ikke få det til at hænge sammen med det besøg, som han samtidig skal have i Sverige, siger Henrik Dam Kristensen til Ekstra Bladet.

Til Sydsverige
Paven kommer til Sydsverige 31. oktober, hvor han skal holde tale i domkirken i Lund i anledningen af 500-årsdagen for reformationen.

Dagen efter skal han tale ved et møde i Malmö Arena, og det var i forbindelse med besøget i Malmö, at Henrik Dam Kristensen inviterede ham til Nordisk Råds møde i København.

- Det kræver mange forberedelser at skulle have besøg af paven. Det svarer til, at den amerikanske præsident kom til København, men jeg havde fået besked på, at vi kunne klare opgaven på Christiansborg, hvor Nordisk Råds session skal holdes, siger Henrik Dam Kristensen.

Pave Frans overrasker 20 eksprostituerede med besøg

Indbudt i juni
Han sendte indbydelsen til paven i midten af juni, efter han via Vatikantet havde fået at vide, at paven og hans nærmeste embedsmænd ville se positivt på den.

- Jeg havde til det sidste håbet, at paven ville komme, men jeg accepterer, at det ikke kan lade sig gøre af tekniske grunde, siger Henrik Dam Kristensen.

Pavebesøg i 1989

Den polskfødte pave Johannes Paul II besøgte i juni 1989 Danmark. Foto: Lars Hansen/Polfoto.
Den polskfødte pave Johannes Paul II besøgte i juni 1989 Danmark. Foto: Lars Hansen/Polfoto.
 

Det er 27 år siden, Danmark senest havde besøg af en pave. Det skete i juni 1989, da den polskfødte pave Johannes Paul II bl.a. blev modtaget af dronning Margerethe og pris Henrik på Fredensborg Slot.

Paven til unge: Hold op med at spille

Men de kommer
Samtlige stats- og regeringsledere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Grønland, Færøerne, Ålandsøerne og de tre baltiske lande Estland, Letland og Litauen har meldt deres ankomst til Nordisk Råds møde, hvor man skal diskutere FN's 17 verdensmål, der bl.a. beskæftiger sig med flygtninge og indvandrere, som paven følger meget tæt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.