Pensions-sten pludselig væk: DF står klar

Både SF og DF glæder sig over, at jurister nu ikke ser problem i at lave en aftale om differentieret pension

Kristian Thulesen Dahls tropper vil gerne tale om pensionsalder med regeringen. Det må de være glade for i regeringskontorerne. Foto: Ernst van Norde
Kristian Thulesen Dahls tropper vil gerne tale om pensionsalder med regeringen. Det må de være glade for i regeringskontorerne. Foto: Ernst van Norde
Følg Politik

Regeringen kan formentlig se frem til en hjælpende hånd fra Dansk Folkeparti.

Og den hånd kan blive særdeles vigtig, hvis regeringens valgløfter om tidligere pension for udvalgte grupper skal blive til virkelighed.

Tidligere har forligsjuraen sået tvivl om, hvorvidt det overhovedet var muligt at pille ved pensionsalderen. Men den sten ser ud til at være ryddet af vejen, fordi juristerne i Beskæftigelsesministeriet nu ikke længere mener, at en aftale om differentieret pension vil bryde med tidligere forlig.

- Vi er klar til at forhandle en løsning igennem, hvis Socialdemokratiet fremlægger en konkret model, der er til at tage og føle på, siger beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted (DF).

- Jeg har tidligere sagt, at vi selvfølgeligt står ved Velfærdsforliget. Og den gamle regering sagde, at det ville være i strid med det. Men jeg har hele tiden sagt, at det ikke ville undre mig, om juristerne ved et regeringsskift fandt en smutvej.

- Vi vil helt sikkert gerne gøre mere for nedslidte. Men vi skal se, hvordan det skal ske.

Ekstra Bladet var i vinter med til at sætte danskernes pensionsalder på dagsordenen. Siden samlede Socialdemokratiet sagen op, og fremførte lavere pension for nedslidte grupper som partiets vægtigste valgløfte.

Regeringen lover konkret pensionsforslag inden et år

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) sagde tidligere torsdag til Ritzau, at regeringen vil fremlægge en konkret model, inden der er gået et år.

SF's beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, skriver i en kommentar, at han også er klar til forhandle.

- Der er brug for mere håndfaste rettigheder til dem, der i dag bliver tvunget en ekstra gang rundt i manegen efter et langt arbejdsliv.

- Nu må det være slut med udenomssnak fra Dansk Folkeparti og De Radikale. Vi skal i arbejdstøjet, skriver han.

Hos De Radikale siger beskæftigelsesordfører Samira Nawa, at man ikke ser behov for at fokusere på en muligvis kommende forhandling, når der ligger en aftale fra foråret.

- Jeg er optaget af, at der ligger en rigtigt god løsning klar for dem, der er nedslidte. Den er jeg utålmodig efter at se udmøntet, så det er den vej, vi skal gå, siger hun.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+